01:52

Reporterka ispričala šta se dešava OTKRILA ŠTA RADE RUDARI KOJI DOLAZE U DRUGU SMENU (VIDEO)

velika tragedija

MUK U SOKOBANJI POSLE POGIBIJE RUDARA Reporterka otkrila šta trenutno rade rudari koji su došli u drugu smenu (VIDEO)

Crna Hronika -

U rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje jutros je došlo do proboja otrovnog gasa metan, kada se obrušio deo jame. U nesreći se ugušilo osam rudara, dvadeset je povređeno.

Reporterka Kurir televizije Suzana Stamenković nalazi se ispred rudnika Soko u Sokobanji i opisala je stanje u tom mestu.

- Rudari zaista žive tečkim životom i ovo zaista jeste hleb sa sedam kora i svaki dan kad krenu na posao ne znaju da li će se vratiti. Ovo nije prva tragedija u ovom rudniku, bila je jedan pre 23 godine, kada je stradalo 29 rudara. Zbog ove tragedije sutra je u Aleksincu i Sokobanji dan žalosti. Od osam poginulih rudara njih šestorica su iz Aleksinca, jedan je iz Vranja, a jedan is Sokobanje - rekla je reporterka Kurir televizije Suzana Stamenković u uključenju uživo za emisiju Usijanje.

Soko
foto: Kurir Televizija

Reporterka Kurir televizije Suzana Stamenković u uključenju uživo za emisiju Usijanje ispričala je i da je u Sokobanji ceo dan tiho, ali i šta rade rudari koji su došli u drufu smenu.

- Tragično je, mučno i tiho čitavog dana ovde ispred rudnika Soko. Čak i druga smena koja je došla rudari nisu ušli u okno, sedeli su sve vreme u dvorištu i u tišini proveli čitavu smenu - rekla je reporterka Kurir televizije Suzana Stamenković u uključenju uživo za emisiju Usijanje.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Bonus video:

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track