PREŽIVELI SU SADA SVESNI ŠTA SE DESILO: Dr Vidić o stanju povređenih rudara KADA SE ČUJU SIRENE TO BUDI POSEBNO TRAGIČNO SEĆANJE
Foto: Kurir.rs/M.S.

ALEKSINAC

PREŽIVELI SU SADA SVESNI ŠTA SE DESILO: Dr Vidić o stanju povređenih rudara KADA SE ČUJU SIRENE TO BUDI POSEBNO TRAGIČNO SEĆANJE

Crna Hronika -

Direktor Opšte bolnice u Aleksincu dr Goran Vidić govorio je za Kurir o stanju povređenih rudara, nakon nesreće koja se dogodila juče u rudniku "Soko" u kojoj je poginulo 8 rudara.

Rudnik Soko, Soko Banja, Nesreća, Rudari, Tragedija, Rudnici, Rudnik
foto: ATAImages, Privatna Arhiva

- Aleksinačka bolnica je primila juče 17 rudara povređena u rudniku "Soko". Bilo ih je 19, dva su upućena u KC Niš. Oni koji su ostali u aleksinačkoj bolnici su dobro, pre par trenutaka je završena vizita i svi su dobro, noć su proveli dobro. Osam rudara upućeno je na kućno lečenje, moguće da će biti još otpusta u toku dana. Radićemo dodatne analize, da utvrdimo da li se radi o nekim prelomima, ali najbitnije je da su u boljem psihičkom stanju, svesni su šta se dogodilo, juče još uvek to nije bilo doprlo do njih, ali sada su svesni i zadovoljni su da su preživeli - rekao je dr Goran Vidić.

01:26

Dr Goran Vidić direktor aleksinačke bolnice o stanju povređenih rudara

Doktor je napomenuo da, nažalost, pamti 1989. godinu kada se dogodila katastrofa u Aleksinačkom rudniku.

- Rođen sam u Aleksincu, sam početak moje karijere bio je težak, desila se velika nesreća kada je poginulo 90 rudara, 19. novembra, nažalost nikome nije moglo da se pomogne. Svaki put kada se čuju sirene, to u Aleksincu budi posebno tragično sećanje - istakao je dr Vidić.

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja