MOJ DARKO JE OSTAO POSLEDNJI, KAO KAPETAN BRODA KOJI TONE: Otac nastradalog rudara očajan, jedan sin mu se nije vratio s posla
Foto: Kurir/M.S.

tragedija kod sokobanje

MOJ DARKO JE OSTAO POSLEDNJI, KAO KAPETAN BRODA KOJI TONE: Otac nastradalog rudara očajan, jedan sin mu se nije vratio s posla

Crna Hronika -

Kao što kapetan ostaje poslednji na brodu koji tone, tako je i vođa kobne smene Darko Zlatković ostao poslednji u rudniku uglja "Soko" kada se obrušio materijal u otkopu i oslobodio metan, a koji je ugušio osmoricu rudara.

U kući Zlatkovića u Aleksincu bilo je tri rudara. Otac Dragoljub Zlatković je i sam bio rudar, a njegova dva sina su nastavila tim putem.

rudari, rudnik, rudnik Soko, Darko Zlatković, Dragoljub Zlatković
foto: Kurir/M.S.

- Užasno je to što se dogodilo, kako mi je sin poginuo. Jedan sin se vratio s posla, a drugi je otišao. On je vođa smene, morao je da ostane poslednji i tako je izgubio život. Kada se u otkopu srušio ugalj, metan je izašao i posejao smrt. Ceo rudnik je opasan, svi znamo da ima metana - kaže Darkov otac, Dragoljub i dodaje da je sahrana njegovog sina zakazana za nedelju u 13 sati.

otac nastradalog rudara
otac nastradalog rudarafoto: Kurir/M.S.

Sva tela poginulih rudara su na obdukciji u Nišu, a u Aleksincu se već dva dana plače, kako nam kažu meštani jer je svako znao nekog od rudara koji je poginuo.

Direktor aleksinačke bolnice nam je rekao da su neki od povređenih pušteni kućama, a da bi neki pacijenti trebali da idu na detaljnije preglede zbog mogućih preloma kostiju.

Podsetimo, danas je Dan žalosti u mestima gde su živela osmorica rudara koja su juče poginula u jami rudnika uglja "Soko". Šestorica poginulih rudara su iz Aleksinca, jedan iz Sokobanje, jedan iz Trgovišta.

U rudniku su stradali Darko Zlatković (43), Nenad Trivunac (37), Petar Petrović (31), Radovan Grujić (47), Branko Čokorilo (56), Branislav Zlatanovoić (65), Bratislav Živković (59), Bojan Stajić (34).

(Kurir.rs/M.S.)

Bonus video:

01:08

Supruga pigunulog rudara Nenada Trivunaca

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja