DANAS SAHRANE POGINULIH RUDARA: Porodice ispraćaju na večni počinak osmoricu nastradalih
Foto: Facebook, Privatna Arhiva

tragedija kod sokobanje

DANAS SAHRANE POGINULIH RUDARA: Porodice ispraćaju na večni počinak osmoricu nastradalih

Crna Hronika -

Rudari koji su nastardali u petak u nesreći u rudniku "Soko" biće sahranjeni danas na lokalnim grobljima u mestima u kojima su živeli.

Podsetimo, u nesreći u rudniku mrkog uglja "Soko" kod Sokobanje, 1. aprila u 4.15 časova poginulo je osam rudara koji su se ugušili nakon nagle pojave metana u jednom oknu, dok je povređen 21 rudar.

nesreća u rudniku soko
nesreća u rudniku sokofoto: Kurir/M.S.

- Svih osam rudara biće sahranjeni danas, njih sedam će biti ispraćena na večni počinak na lokalnim grobljima u selima u okolini Aleksinca, dok će Branislav Zlatanović biti sahranjen u okolini Trgovišta kod Vranja, odakle je rodom - kaže sagovornik.

Bojan Stajić (34), koji je iza sebe ostavio suprugu i sina od mesec dana biće sahranjen u 13.30 časova na groblju u Bobovištu. Branko Čokorilo (56) će biti sahranjen u 12 časova na groblju takođe u Bobovištu. Sahrana Bratislava Živkovića (59) zakazana je za 13 časova u selu Jasenje. Radovan Grujić (47) će biti sahranjen u 13 časova na groblju u Žitkovcu. Sahrana Darka Zlatkovića (43) će se održati u 13 časova na groblju u Aleksincu. U 13 časova na groblju u Subotincu, biće sahranjen i Nenad Trivunac (37). Petra Petrovića (31) iz Dugog polja, biće sahranjen takođe danas, kao i Branislav Zlatanović u vranjskom selu Trgovištu.

Spisak poginulih

1. Bojan Stajić (34)

2. Radovan Grujić (47)

3. Branko Čokorilo (56)

4. Nenad Trivunac (37)

5. Petar Petrović (31)

6. Darko Zlatković (43)

7. Bratislav Živković (59)

8. Branislav Zlatanović (65)

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track