U SUD STIGAO POSLEDNJI DOKAZ, ODLUČENO I O PEVAČICAMA: Kraj suđenja Zoranu Marjanoviću! Da li će svedočiti Sandra Afrika i Indi?
Foto: Nemanja Nikolić

kurir saznaje

U SUD STIGAO POSLEDNJI DOKAZ, ODLUČENO I O PEVAČICAMA: Kraj suđenja Zoranu Marjanoviću! Da li će svedočiti Sandra Afrika i Indi?

Crna Hronika -

Suđenje Zoranu Marjanoviću koji je optužen da je 2. aprila 2016. na nasipu u Crvenki kod Borče ubio svoju suprugu, pevačicu Granda Jelenu Marjanović, pri samom je kraju pošto je u sud stigao i poslednji dokaz koje je već tražilo. Kako Kurir saznaje, fotografije sa nasipa u vreme dok je pre šest godina trajala potraga za Jelenom na nasipu, a na kojima je i njen suprug Zoran Marjanović, dnevni list od kog je sud zatražio da ih dostavi, stigle su u Viši sud u Beogradu.

- Dokazni postupak je završen 23. marta, pošto su toga dana izvedeni svi dokazi koje su do sada predložili tužilaštvo i odbrana. Sudsko veće je toga dana odlučilo da izvede još jedan dokaz, a to je fotografije jednog dnevnog lista, koje su nastale u večeri 2. aprila 2016. na nasipu. Na njima je i Zoran Marjanović - podseća sagovornik Kurira.

Jelena Marjanović, 6 godina od smrti
foto: Nemanja Nikolić, Privatna Arhiva

On dodaje da će te slike biti prikazane na sledećem suđenju, zakazanom za 4. maj, posle čega sledi izvođenje završnih reči pred presudu.

- Pošto tužilaštvo i odbrana iznesu završne reči, sudsko veće zakazaće donošenje presude. Sud će na osnovu svih do sada izvedenih dokaza morati da presudi da li je Zoran kriv za ubistvo Jelene ili ne. Ukoliko ga oglasi krivim saopštiće i kaznu - objašnjava sagovornik Kurira.

Podsetimo, odbrana je pre nekoliko meseci predložila da kao svedoci budu saslušane povačice Sandra Afrika i Indi.

- Predlažemo dva svedoka - Sandru Prodanović, zvanu Sanda Afrika, i Indiru Aradinović, zvanu Indi, na okolnost toga kakav su odnos imali Zoran Marjanović i pokojna Jelena - rekao je pre nekoliko meseci advokat Marjanovića, Veljko Delibašić.

Zoran Marjanović i Sandra Afrika
Zoran Marjanović i Sandra Afrikafoto: ATA Images, Damir Dervišagić

On je tada objasnio i da odbrana predlaže dve pevacice jer su one nedavno gostovale u televizijskoj emisiji i govorile o bliskom prijateljstvu sa Jelenom i dobrim odnosima sa Zoranom.

- Njih dve pričale su da su se Zoran i Jelena mnogo voleli i da je Zoran Jelenu držao kao kap vode na dlanu. Njihovim saslušanjem želimo da isključimo da je Zoran imao motiv - objasnio je Delibašić.

Indi
Indifoto: Kurir Televizija

Podsetimo, pojedini svoci, koji su ranije saslušani govorili su da Jelena i Zoran nisu imali dobar odnos i da se u tome krije motiv zločina. Međutim, na prethodnom suđenju, prikazan je Jelenin poslednji intervju na Grand televiziji, u kom je govorila da je Zoran njena prva ljubav i najveća podrška u životu i poslu. Posle izvođenja ovog dokaza, odbrana je odustala od saslušanja Indi i Sandre Afrike, pa one ipak neće biti pozvane.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track