PENČIĆ UBIJEN ZBOG RATA BALKANSKIH BANDI U BEČU? Novi detalji likvidacije bivšeg vođe navijača
Foto: Privatna Arhiva, Kurir

zločin u obrenovcu

PENČIĆ UBIJEN ZBOG RATA BALKANSKIH BANDI U BEČU? Novi detalji likvidacije bivšeg vođe navijača

Crna Hronika -

Ubistvo Branislava Penčića (41) povezano je sa njegovim narko poslovima u Beču i rezultat je rata srpskih bandi u austrijskoj prestonici, navodi Kronen cajtung.

Ovaj portal, pozivajući se na saznanja dobro obaveštenog izvora, navodi da u glavnom gradu Austrije zbog narko bizinisa ratuju dve balkanske bande. Kako prenose, motiv ubistva je sukob između dve suprotstavljene srpske narko bande u Beču.

Penčić
Penčićfoto: Privatna Arhiva

- Penčić je godinama živeo u Beču, navodno, zbog posla. On je bio povezan sa trgovinom narkotika, a zbog toga je bio uhapšen i sproveden u zatvor - piše portal i nastavlja:

- Prilikom njegovog hapšenja, lokalni inspektori zaplenili su oko kilogram kokaina i marihuane. Osuđen je i u zatvoru je bio skoro godinu dana - navodi portal.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

Podsetimo, Penčić, nekadašnji vođa Partizanove navijačke grupe "Hed hanters" ubijen je u martu pred suprugom, a zbog zločina uhapšeni su pomagači Umeri Š. i Igor B., dok se za Davorom Porčićem, koji je označen kao direktni izvršilac, traga.

- Bivši zatvorenik Branislav Penčić ubijen je sa tri metka, a prema insajderskim informacijama, nalog za ubistvo izdat je iz zatvorske ćelije u bečkom zatforu Jožefštat - navodi Kronen cajtung.

Pucnjava

Ubistvo Roganovića

U prilog teoriji o ratu bandi, Kronen cajtung pomenuo je i ubistvo u Beču koje se dogodilo pre nekoliko godina. Interesantno je da je u jednom restoranu u Beču ubijen Vladimir Roganović, istaknuti član "kavačkog" klana, a da je u pucnjavi ranjen Stefan Vilotijević, inače sestrić pevačice Dare Bubamare.

Vladimir Roganović
foto: Privatna Arhiva

Treći mladić koji je sedeo za stolom u restoranu sa njima, predstavio se policiji kao Danijel Milićević, ali se ispostavilo da je to lažni identitet. On je najpre uhapšen kao saučesnik, a potom je pravnosnažno oslobođen i pušten. Navodno, reč je o mladiću koji je iz Beograda.

Kako kažu, mnogo veći problem od zatvorske kazne bio je sukob sa rivalskom grupom.

- On je bio na meti druge balkanske narko bande zbog svojih poslova u Beču. Samo nekoliko meseci nakon odsluženja zatvorske kazne ubijen je u Obrenovcu, a svi konci u ovom slučaju vode do Daria Đorđevića Dekstera - piše portal pozivajući se na dobro obavešten izvor.

Kronen cajtung podseća da je Đorđević uhapšen prošle godine u međunarodnoj policijskoj akciji Ahilej. Interesantno je da se on dugo pre toga vodio kao nestala osoba.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track