STRIKTNO JE REČENO DA SE DROGA PRATI: Svedok na suđenju Budi Banani objasnio kako je pronašao 1,4 tone kokaina u bananama!
Foto: Žana Bojanić/DAN

nastavljeno suđenje u podgorici

STRIKTNO JE REČENO DA SE DROGA PRATI: Svedok na suđenju Budi Banani objasnio kako je pronašao 1,4 tone kokaina u bananama!

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici nastavljeno je suđenje Budimiru Krstoviću, zvanom Buda Banana i njegovoj ćerki Marini Krstović zbog šverca tone i 400 kilograma kokaina koji je u avgustu 2021. nađen u njihovom kontejneru sa bananama u magacinu nadomak Podgorice.

Na suđenju je govorio svedok Srđan Bulatović, službenik carine u Luci Bar koji je prošle godine na skeneru, kada je stigao na pregled kontejner sa bananama Krstovićeve firme, uočio anomaliju.

- Kontejner sam pregledao skenerom i odmah sam uočio, na drugom ili trećem redu paleta, neke anomalije. O tome sam odmah obavestio načelnika Centra bezbednosti Bar, Tabaša. Rekao mi je da zapišem marku kamiona, boju i broj tablica koji prevozi banane. Njega sam o svemu obaveštavao - rekao je na sudu svedok, a prenose Vijesti.

zaplenjen kokain nadomak podgorice
zaplenjen kokain nadomak podgoricefoto: MUP Crne Gore

- Čim sam na skeneru video drugačiji oblik u kontejneru, bio sam 99 odsto ubeđen da je droga. Praksa je da se kontejneri prate, da se vidi ko će tu drogu da uzme. Striktno je bilo rečeno da ukoliko se uoči nešto sumnjivo, a pogotovo za robu iz Južne Amerike, da se prati do krajnjeg odredišta.

Svedok je objasnio da kao carinski službenik radi u Luci Bar 18 godina, dok na skeneru radi 12 godina.

- Kontenjer sa bananama u Luku Bar je stigao 23. avgusta oko 17 časova i od tada kada je sa broda spušten, bio je pod stalnim video nadzorom u "Port of Adria". Na posao sam došao toga dana od 19 časova. Postojala je obaveštajna informacija da se u kontejneru nalazi droga. Potom sam na posao sam došao u jutarnju smenu 26. avgusta. U prisustvu fitosanitarnog inspektora sam pregledao brodske plombe i bile su u redu, brojevi su odgovarali onima na teretnicama. Fitosanitarni inspektor Kalač je otvorio kontejner, samo je pogledao, napipao banane, rekao da je sve u redu i sastavio zapisnik. On je skinuo brodske plombe, a ja sam stavio carinske plombe. U dokumentaciji sam napisao da je sve u redu i rekao vozaču da može da ide - izjavio je Bulatović i dodao da su pod skenerom svi kontejneri.

hapšenje budimira i njegove ćerke marine
hapšenje budimira i njegove ćerke marinefoto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

Bulatović je naveo i da je godinama pregledao kontejnere firme "San Francisko" koja je u vlasništvu porodice Krstović.

- Više od 50 kontejnera sam im pogledao i nikada ništa nije bilo sumnjivo - rekao je između ostalog svedok.

Podsetimo, Krstoviću su na suđenju negirali da je vredan tovar kokaina njihov, kao i da im je droga podmetnuta.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track