PACIJENTKINJAMA SPRŽILA LICA PLAZMA PENOM: Sutra suđenje Olgici Markanović, optuženoj za nadrilekarstvo!
Foto: Zorana Jevtić, screenshot

prvi osnovni sud

PACIJENTKINJAMA SPRŽILA LICA PLAZMA PENOM: Sutra suđenje Olgici Markanović, optuženoj za nadrilekarstvo!

Crna Hronika -

Suđenje nadrilekari Olgici Markanović, koje je više puta odlagano do sada, zakazano je za sutra u Prvom osnovnom sudu u Beogradu. Početak suđenja, kako je Kurir pisao, više puta je odlagan jer se do sada u sudnici nije pojavila drugooptužena Jasmina Tasić, koja je održavala rizičnu trudnoću.

Markanovićeva i njena saradnica, podsetimo, optužene su da su od 1. maja 2020. do 1. marta 2021. u neregistrovanom medicinsko-estetskom centru "Tajas" u Beogradu neovlašćenom i nepravilnom upotrebom sredstva "plazma pen" prouzrokovale trajna oštećenja na licima žena.

Olgica Markanović
foto: Ana Paunković

Neke od žrtava, kako se sumnja, imale su opekotine drugog i trećeg stepena. Pretpostavlja se da su pacijentima davale i nedopuštene injekcije lokalne anestezije.

Oglica Markanović, podsetimo, bila je uhapšena 1. juna prošle godine i u Centralnom zatvoru je boravila do 13. oktobra prošle godine, kada joj je pritvor zamenjen kućnim pritvorom uz nanogicu. Sud joj je tada, podsetimo, zabranio da koristi internet a posete u stanu dozvolio samo majci, ćerki i sestri.

Prema navodima optužnice, Markanovićeva i Jasmina Tasić sumnjiče se da su ugrozile zdravlje dvanaestoro pacijenata, koji bi trebalo da budu saslušani tokom postupka.

Olgica Markanović
foto: Ana Paunković

Na saslušanju u tužilaštvu, prema nezvaničnim informacijama, one su negirale da su izvršile krivično delo. Tužilaštvo je, međutim, nakon prikupljenih dokaza predložilo da Olgica bude osuđena na tri, a njena saradnica godinu dana zatvora.

Inače, na prethodnom suđenju, Olgica je tražila da bude puštena iz kućnog pritvora ili da joj on bude zamenjen blažom merom. Prema nezvaničnim informacijama, izjavila je da su joj dva sata, koliko sme dnevno da provede van kuće, malo da izvede dete u igraonicu ili na neko drugo mesto. Međutim, sud je odbio da je pusti iz kućnog pritovora iz kog bi i sutra trebalo da dođe u sud.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track