JAKE POLICIJSKE SNAGE U SUDNICI: Novopazarac osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva u kafani!
Foto: Facebook, Zoran Šaponjić

kažnjen

JAKE POLICIJSKE SNAGE U SUDNICI: Novopazarac osuđen na 14 godina zatvora zbog ubistva u kafani!

Crna Hronika -

Adnan Alibašić (42) iz Novog Pazara osuđen je pred većem Višeg suda u Novom Pazaru na 14 godina zatvora zbog toga što je 23. januara 2020. godine u restoranu "Divan" ubio Nihada Hamidovića (23).

Ubijeni Nihad
Ubijeni Nihadfoto: Printscreen Facebook

Kako je sud utvrdio, ubistvu u "Divanu" prethodilo je koškanje između Alibašića i Hamidovića, došlo je do tuče u restoranu tokom koje je Alibašić "magnumom 357" udario jednog Hamidovićevog prijatelja u glavi, zatim je i sam uboden nožem u leđa.

Zatim je Alibašić ispalio dva hica iz pištolja od kojih je jedan pogodio Hamidovića u levu, bočnu stranu grudi, a drugi je ranio B. B. i S. M. Hamidović je ubrzo zatim prebačen u novopazarsku Opštu bolnicu gde je preminuo zbog teških povreda koje je zadobio u pucnjavi.

Mesto zločina
Mesto zločina foto: Printscreen Facebook

U obrazloženju presude predsednik sudskog veća rekao je da do ubistva nije došlo “na bezobziran način”, kako je Više tužilaštvo tvrdilo u optužnici, "jer nije došlo do prekoračenja nasilničkog ponašanja koje je uobičajeno prilikom izvršenja krivičnih dela te vrste". Osim ovog, sudsko veće je utvrdilo i da Alibašić nije delovao u nužnoj odbrani, što je tvrdio njegov branilac, jer je “u sukob sa Hamidovićem ušao dobrovoljno”.

Izricanju presude u Novom Pazaru prisustvovao je veliki broj članova porodice oštećenih i okrivljenih, uz jake policijske snage.

Kurir.rs/Z. Š.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track