AKCIJA POLICIJE U SEVERNOM DELU KOSOVSKE MITROVICE: Uhapšeno 11 osoba zbog zabranjene trgovine, zaplenjena roba, oduzeta vozila...
Foto: EPA/Arhivska fotografija

suzbijanje kriminala

AKCIJA POLICIJE U SEVERNOM DELU KOSOVSKE MITROVICE: Uhapšeno 11 osoba zbog zabranjene trgovine, zaplenjena roba, oduzeta vozila...

Crna Hronika -

Jedanaest osoba uhapšeno je u današnjoj akciji protiv šverca u Štrpcu i u Bošnjačkoj mahali, u severnom delu Kosovske Mitrovice, a zaplenjena je veća količina robe i više vozila.

Akciju nazvanu "Transport 2" realizovalo je odeljenje granične policije u saradnji sa kosovskom carinom, s ciljem suzbijanja kriminala, krijumčarenja i drugih prekograničnih kriminalnih pojava, poručili su iz policije, prenosi portal kossev.info.

Istražne radnje u sklopu te akcije počele su krajem 2021. godine, zbog sumnje da se pojedine osobe bave "zabranjenom trgovinom".

kosovska policija
foto: Youtube Printscreen

- Odeljenje granične policije i Carina Kosova sproveli su inspekcije na četiri lokacije, tri u opštini Štrpce i jednu u opštini Severna Mitrovica, i zaustavili i pretresli četiri vozila za koja se sumnja da su vršila zabranjen promet i šverc - navodi se u saopštenju kosovske policije.

Prilikom preteresa, dodaju, pronađena je i zaplenjena značajna količina krijumčarene komercijalne robe - namirnica, alkoholnih pića, duvana i drugog, odnosno robe koja je bila bez odgovarajuće dokumentacije, a zaplenjena su i tri vozila.

Iz poilcije napominju da je ukupno 11 muškaraca uhapšeno zbog sumnje da su se bavili zabranjenom trgovinom, bez navođenja da li je i koliko njih uhapšeno u Štrpcu, a koliko u severnom delu Mitrovice.

(Kurir.rs/ Kossev.info)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track