SPAŠAVALA SAM UNUKA IZ STANA, ŽAR I STAKLO JE PADALO PO NAMA: Potresna ispovest bake koja je bežala od vatre iz zapaljene zgrade
Foto: Kurir/Jovan Mladenović

jedan nastradao u buktinji

SPAŠAVALA SAM UNUKA IZ STANA, ŽAR I STAKLO JE PADALO PO NAMA: Potresna ispovest bake koja je bežala od vatre iz zapaljene zgrade

Crna Hronika -

Predrag K. nastradao je danas u ranim jutarnjim satima u požaru koji se dogodio u beogradskom naselju Braće Jerković, a tom prilikom povređena je devojka (24) iz susednog stana.

Ovde je izbio požar
Ovde je izbio požar foto: Kurir/Jovan Mladenović

Baka i deka koji žive u stanu ispod Kesićevog ispričali su da su jedva spasli unuka od buktinje koja je zahvatila potkrovlje njihove zgrade.

- Naš unuk koji ima pet godina došao je kod nas za vikend. Suprug i ja nismo mogli da zaspimo od buke koja se čula iz stana pokojnog Peđe, a onda je on izašao da im skrene pažnju da budu malo tiši, kada je ugledao dim i plamen koji bukti sa sprata iznad - priča komšinica i dodaje:

Prozor i krov uništeni na zgradi
Prozor i krov uništeni na zgradi foto: Kurir/Jovan Mladenović

- Uleteo je u dnevnu sobi i rekao da zgrabim dete i da spašavamo živu glavu. Mnogo sam se uplašila i samo sam mališana podigla iz kreveta, spavao je pa se uplašio i počeo da plače. Istrčali smo na hodnik a onda se parče krova i prozor srušio, staklo je pucalo oko nas a vatra je gutala sve iznad. Gledali smo samo da spasimo dete i da ga izvedemo napolje.

1 / 9 Foto: Kurir/Jovan Mladenović

Njih dvoje su za Kurir rekli da je unuk sada dobro, nalazi se kod roditelja i da su mu tek kasnije pokušali da objasne šta se dogodilo, jer mu ništa nije bilo jasno, a u toku noći bilo je bitno samo da se izvuku iz zgrade.

Vatra i dim kuljali sa potkrovlja
Vatra i dim kuljali sa potkrovlja foto: Kurir/Jovan Mladenović

Kurir.rs/J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track