U KUĆI KRV NA SVE STRANE, ISKASAPIO IH JE U JEDNOJ SOBI ZBOG PARA ZA DROGU! Jezivi detalji zločina! Ilija pobio roditelje i dedu
Foto: Privatna Arhiva, Kurir/D.Č.

trostruko ubistvo U ČAČKU

U KUĆI KRV NA SVE STRANE, ISKASAPIO IH JE U JEDNOJ SOBI ZBOG PARA ZA DROGU! Jezivi detalji zločina! Ilija pobio roditelje i dedu

Crna Hronika -

Ilija G. (21), koji je uhapšen zbog sumnje da je ubio majku Slađanu, oca Milana i dedu Sretena, navodno je svoje najbliže pobio jer mu nisu dali pare za drogu!

Čačak, trostruko ubistvo, selo Atenica, zločin, Ilija Glišović
foto: Privatna Arhiva

Podsetimo, trostruko porodično ubistvo dogodilo se u petak oko 23 sata, kada je Ilija G. potegao nož i u kući u naselju Atenica u Čačku ubio roditelje i dedu. Tela svojih najmilijih pronašao je njegov stariji brat kada se vratio iz izlaska.

Komšije ove porodice kažu da ovo nije bio prvi napad u toj kući, ali da se nisu nadali da će Ilija nauditi roditeljima i dedi.

Već napadao oca

- On je već jednom napao oca nožem jer mu nije dao novac za drogu. Verujemo da je isto bilo i ovog puta, da im je tražio pare, ali da oni nisu dali. Počeli su da se svađaju, pa je uzeo nož i zaklao ih. Pričalo se da čak uzima heroin, ne znamo da li je to istina. Ne znamo kako niko od njih nije uspeo da se spase i odbrani - priča komšija i dodaje:

Nezaposlen

Nije želeo da radi, stalo se zatvarao u sobu

Kako tvrde komšije, Ilija G. nigde nije bio zaposlen.

- Nije želeo da radi, znao je samo da traži pare. Kada je njegov otac menjao krov na kući, nije izašao iz sobe dok su trajali radovi. Stariji brat je došao, pomagao, komšije su bile tu, a Ilija se zatvorio u sobu - kažu komšije.

- U kući je sablasno, krvi ima na sve strane, teško mi je i da govorim, scena je kao iz horor filma. Ilija je dedi, koji je bio u invalidskim kolicima, prerezao vrat. Bukvalno je iskasapio porodicu, a u kuću su posle zločina sa istražiteljima ušli i neki rođaci.

Komšije navode da su svi pobijeni u manjoj od dve kuće koje je ova porodica imala u Ulici 667. u Atenici.

- Mnogo mi je teško, pa mi smo svi bili u kući pored kad se to dešavalo, a nismo ni znali kakav je horor u domu naših prvih komšija - objašnjava komšija.

Prema njegovim rečima, stariji brat uhapšenog Ilije dva dana pre zločina došao je svojima u posetu.

Dirljivo

Svi teše Ilijinog brata

Žitelji Ulice 667, u kojoj se trostruko ubistvo dogodilo, kažu da svi žele da se nađu Ilijinom starijem bratu, koji je sada ostao sam.

- Svi se trude da ga uteše i pomognu mu. Nije mu lako, ostao je sam na svetu - navode komšije.

Brat ušao kroz prozor

- On živi i radi u Kragujevcu, a sada je došao da ih obiđe. Jadan dečko, van sebe je, sklonili su ga kod tetke. Šta da radi u onoj kući prekrivenoj krvlju?

Kažu da je ušao kroz prozor i da je zatekao oca, majku i dedu mrtve kako leže jedno do drugog.

Kako naši sagovornici tvrde, deda Sreten bio je slabo pokretan, a otac Milan nedavno je imao moždani udar.

Čačak, trostruko ubistvo, selo Atenica, zločin
foto: Kurir/D.Č.

- Otac mu je imao moždani udar zbog njega i tih problema sa drogom, a deda je operisan više puta. Svi su znali da se drogira, pokušavali su na sve načine da ga izvuku. Štitili su ga, voleli, ali nije pomagalo. Uhvatio se lošeg društva. Profesori su pričali da je on bio prepametno dete, ali nestašno i nevaljalo odmalena - kaže naš sagovornik:

- Ne mogu da spavam otkad se to desilo, stalno mislim na njih. Bili su dobri ljudi, divne komšije.

U ulici u kojoj se tragedija dogodila i juče se skupljao narod.

- Mi smo došli da izjavimo saučešće, ali nemamo kome. Svi su pobijeni, a Ilijin brat nije tu. Kuća je prazna, katastrofa. Trudimo se, ali utehe nema. Milan je tolike kuće sazidao, sve dao za svoju decu, a stradao je od ruke rođenog sina.

Kako nezvanično saznajemo, policija je odeću u kojoj je Ilija G. uhapšen poslala na analizu.

Kolege

Majka bila na bolovanju zbog sinovljevih problema

Kako tvrde prijatelji ubijene Slađane G., ona je u poslednja četiri meseca često izostajala sa posla.

- Sigurno je mesec dana bila na bolovanju, a svi smo mislili da je to zbog Milanove i Sretenove bolesti. Ona je bila izuzetno posvećena žena, pazila je muža i svekra. Tek sada smo saznali da je ona odsustvovala zbog problema sa Ilijom - kaže koleginica.

Kolege ubijenog Milana kažu da su dan pre zločina pričali sa njim.

- On nikada nije pominjao probleme sa sinom, valjda se stideo.

Kurir.rs/Denis Čeković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track