LEPA NIKOLIJA MU RODILA ČETVORO A ON JOJ OTKINUO UVO I BRUTALNO PRETUKAO MOTKOM: Umesto robije sud doneo ovakvu odluku (FOTO)
Foto: Kurir/Denis Čeković

brutalno pretukao suprugu Nikoliju (31)

LEPA NIKOLIJA MU RODILA ČETVORO A ON JOJ OTKINUO UVO I BRUTALNO PRETUKAO MOTKOM: Umesto robije sud doneo ovakvu odluku (FOTO)

Crna Hronika -

ČAČAK - Sudija Osnovnog suda u Čačku Darko Marković, uvažio je mišljenje veštaka medicinske struke i okrivljenom Goranu V. (32), koji je prošle godine brutalno pretukao suprugu Nikoliju (31) umesto kazne zatvora, izrekao meru obaveznog lečenja u ustanovi zatvorenog tipa.

Goran V. će biti pod nadzorom lekara i od ocene psihologa i psihijatara zavisi koliko će u ustanovi biti zadržan. Goran V. ovom merom nije oslobođen, već on ide u zatvorsku bolnicu na lečenje.

Goran V., Zablaće, Čačak
foto: Denis Čeković

- Šokirana sam ovakvom odlukom suda, ne znam šta bih vam rekla... - rekla je Nikolija vidno iznemirena nakon suđenja, na kojem se danas prvi put pojavila.

Goran je krajem avgusta prošle godine Nikoliju sa kojom ima četvoro dece zverski pretukao nanevši joj teške telesne povrede, a nasilje je izvršio i prema majci Stoji koja je pokušala od batina da zaštiti snaju. Sud nije uvažio zahtev da se obavi dodatno medicinsko veštačenje, što je odbrana okrivljenog i očekivala.

Nikolija V., Zablaće, Čačak
foto: Denis Čeković

- Kao branilac okrivljenog sam iskazao da predlog izricanja mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja mog klijenta, koji je podnela tužiteljka na kraju glavnog pretresa, ukazuje da nije iskreno verovala u sve predloge u toku postupka, već je morala da prihvati činjenice koje su utvrđene u krivičnom postupku. Pritom, ne mislim da je ovo moja pobeda ni poraz OJT već da je to jedini zakoniti put kada se u toku postupka utvrdi da je okrivljeni izvršio krivično delo u stanju neuračunljivosti. Veštaci su detaljno objasnili koji osećaji prema njegovoj supruzi utiču na njegovu neuračunljivost - kazao je advokat okrivljenog Ivan Čvrkić.

Goran V., Zablaće
foto: Kurir/Denis Čeković

Nikolija V. je u više navrata javno isticala svu golgotu kroz koju je prošla i naglasila da smatra da muž nasilnik nije bio duševno neuračunjiv u trenutku izvršenja krivičnog dela za koje se tereti.

Šta kaže Nikolijina advokatica

- Nažalost, u ovakvim slučajevima smatram da je celishodnije izricanje represivne zatvorske mere u odnosu na meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja, a o čemu svedoči i događaj koji se odigrao pre samo nekoliko dana u Atenici.

S obzirom na predlog Osnovnog javnog tužilaštva, koji je danas dostavljen u drastično izmenjenom obliku ističem da celokupni postupak, počevši od faze istrage koji se vodio pred Osnovnim javnim tužilaštvom, pa do donošenja meritorne odluke pred Osnovnim sudom je vođen na nesručan način, u skladu sa linijom manjeg otpora.

Nadam se da zbog nezainteresovanosti postupajućih nadležnih organa, u rubrikama vaše štampe, odeljak crne hronike, nećemo ugledati nove žrtve uključujući i Nikoliju - rekla je Irena Ilić, advokatica žrtve nasilja.

Kurir.rs/D.Č.

Bonus video:

10:16

Supruzi otkinuo uvo i ostavio je golu kod kontejnera: Ispovest majke nasilnika iz Čačka

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track