OVA TROJICA ĆE UMRETI U ZATVORU: Radomir zapalio ženu, Malčanski berberin zlostavljao devojčicu, a vaterpolista iskasapio devojku!
Foto: MUP RS, Facebook

do kraja života iza rešetaka

OVA TROJICA ĆE UMRETI U ZATVORU: Radomir zapalio ženu, Malčanski berberin zlostavljao devojčicu, a vaterpolista iskasapio devojku!

Crna Hronika -

Radomiru Blagojeviću izrečena je doživotna kazna zatvora, jer je živu zapalio Zoricu Kalinić, a pre njega na najstrožu kaznu u Srbiji osuđeni su Dejan Dabovića (31) i Ninoslav Jovanović (48) poznatiji kao Malčanski berberin.

Radomir Blagojević
Radomir Blagojevićfoto: Facebook Printscreen

Blagojević je u julu 2020. godine u Beogradu zapalio Zoricu Kalinić (66) koja je posle dva dana umrla, a tri nedelje ranije pretukao i silovao R. N. u svojoj kući u selu Radinac kod Smedereva.

Dabović i Jovanović počeli su sa odsluživanjem kazne doživornog zatvora prošle godine, na koje su osuđeni zbog stravičnih zločina koje su počinili i koji su zgrozili javnost u Srbiji.

Ninoslav Jovanović, Malčanski Berberin
foto: čitalac Kurira

Prva osoba koja je osuđena u Srbiji i koja će ostatak svog života robijati jeste Ninoslav Jovanović, Malčanski berberin, koji je samo 20 dana nakon što je uveden novi zakon koji je omogućena kazna doživotnog zatvora, kidnapovao i držao u zatočeništvu devojčicu (12) iz Niša.

- Njegovo puštanje na slobodu predstavljalo bi rizik po novu žrtvu, a ovo je jedina kazna koja će ga sprečiti da ponovo izvrši isto delo - navela je sudija Višeg suda u Nišu, prilikom obrazlaganja presude.

Nekoliko dana nakon slučaja Malčanskog berberina, u decembru 2019. godine, nekadašnji vaterpolista Dejan Dabović iz Herceg Novog, nasrnuo je na svoju bivšu devojku Dušanku Jocović i nožem je iskasapio nasred ulice u Novom Sadu.

Dušanka Jocović, Dejan Dabović
foto: Privatna Arhiva

Povod za ovaj strašni zločin, kako je navedeno, je to što je nesrećna Devojka odbila da se pomiri sa Dabovićem, što ovaj nije mogao da podnesem pa joj je zbog toga presudio.

- Ovo je teško ubistvo, okrivljeni je izvršio zločin iz bezobzirne osvete, u želji da Dušanki vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da je njemu naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze - rekla je Ivana Josifović sudija novosadskog Višeg suda Ivana Josifović.

Ona je prilikom izricanja presude bivšem vaterpolisti rekla i da je on tukao i ubadao Dušanku dok se ona bukvalno borila za vazduh.

Naši robijaju i u svetu

Osuđivani u Mađarskoj, Italiji, Španiji, Malti

Srpski državljani na doživotne kazne zatvora osuđivani su i u inostranstvu.

Najpoznatiji je Marinko Magda, koji je ubio 14 ljudi i robija u Mađarskoj.

U toj državi na istu kaznu osuđen je i plaćeni ubica Čaba Der iz Čantavira.

Subotičanin Norbert Feher, poznatiji kao Igor Vaclavić i Igor Srbin, osuđen je na čak dve doživotne i to u Italiji i Španiji zbog ubistva petoro ljudi.

Poslednji u nizu je Bojan Čmelik. On je osuđen na doživotnu robiju zbog ubistva biznismena Huga Hetkutija 2018, a kaznu će služiti u samici.

Kurir.rs

Bonus video:

03:11

Naš mentalitet je kriv za nasilje u porodici: Penzionisani inspektor o slučaju ubijene Samante iz V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track