DVOJICA UBIJENA ZBOG TARTUFA: Danas se nastavlja suđenje za ubistvo braće Jeličić zbog skupocenih gljiva
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook, Privatna Arhiva

viši sud u sremskoj mitrovici

DVOJICA UBIJENA ZBOG TARTUFA: Danas se nastavlja suđenje za ubistvo braće Jeličić zbog skupocenih gljiva

Crna Hronika -

U Višem sudu u Sremskoj Mitrovici za danas je zakazano suđenje Dejanu Eriću (40) iz Jarka, optuženom da je u decembru 2020. vatrenim oružjem ubio braću Predraga (43) i Stanislava Jeličića (37) u šumi kod Sremske Mitrovice, dok su brali skupocene gljive, tartufe.

Zločin se dogodio 6. decembra pre dve godine kada je Dejan bio sa bratom Nebojšom Erićem (38) u istoj šumi kao i ubijena braća Jeličić. Dejanu Eriću u decembru je počelo suđenje pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, dok je protiv njegovog brata Nebojše Erića postupak obustavljen, pa je on na prošlom ročištu bio svedok. Nebojša je ujedno i očevidac dvostrukog ubistva.

dejan i nebojša erić
dejan i nebojša erićfoto: Privatna Arhiva

Optuženi Dejan Erić, podsetimo, na početku suđenja izjasnio se da nije kriv i da je samo branio svoj život. Na prethodnom ročištu ispitani su svedoci, a između ostalog i Dejanov brat Nebojša Erić koji je u sudnici ispričao šta se dogodilo kobnog dana.

mesto ubistva
mesto ubistvafoto: Kurir

- Tog dana smo se brat i ja dogovorili da idemo u šumu, uzeli smo kopalicu i pse. Dejan je stavio rukavice i izašao pre mene iz kola, a ja sam se zadržao nekoliko minuta u autu - rekao je tada Nebojša i dodao da je Stanislav kopalicom udario u njegovu šoferku.

Prema njegovim rečima, tada je Stanislav nasrnuo na Dejana koplalicom, a Predrag je nasrnuo na njega.

ubjena braća predrag i stanislav
ubjena braća predrag i stanislavfoto: Facebook

- Predrag je svo vreme bodrio brata: "Sad mu j*bi majku, ubij ga!". Čuo sam da je moj brat jaukao i klečao, a Predrag kad je mene raskrivario, krenuo je put njega. Tada sam povikao: "Pazi Dejane", i uskoro sam čuo pucanj. Video sam da Dejan u desnoj ruci drži pištolj i ispalio je taj hitac, Predrag je napravio nekoliko koraka, a potom pao, Stanislav je bio još uvek živ - rekao je tada on.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja