POGLEDAJTE KAKO JE DARKO KOSTIĆ DOVEDEN U TUŽILAŠTVO: Kreator sa lisicama na rukama sproveden u Katanićevu! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

zlostavljao mladića

POGLEDAJTE KAKO JE DARKO KOSTIĆ DOVEDEN U TUŽILAŠTVO: Kreator sa lisicama na rukama sproveden u Katanićevu! (FOTO)

Crna Hronika -

Modni kreator Darko Kostić koji je uhapšen zbog sumnje da je mladića Š.H. (19) vezao i zatočio u špajzu svog iznajmljenog stana doveden je na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Kostić je sa lisicama na rukama i u pratnji trojice policajaca uveden u zgradu. Kreator je na sebi imao duksericu u kojoj je i juče dovođen na pretres stana u Dobračinoj ulici u kojoj se i dogodilo zlostavljanje, a delovao je veoma iscrpljeno i neraspoloženo. U rukama je nosio kesu.

Darko Kostić, saslušanje
foto: Nemanja Nikolić

Kostićev advokat Dimitrije Ilić potvrdio je ranije za Kurir da će njegov klijent danas biti ispitan.

Darko Kostić, saslušanje
foto: Nemanja Nikolić

Po nalogu tužilaštva, Kostiću je juče određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode.

- U 2.43 sati policiju je pozvao na broj 192 muškarac koji se predstavio kao N. N. i prijavio da je na mobilni telefon dobio poruku od prijatelja Š. H., koji je u njoj napisao da ga je "poznati modni kreator Darko Kostić vezao, zatvorio u špajz i zapretio da će ga ubiti"! Patrola policije iz Starog grada je odmah krenula na adresu i na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, zatekla Š. H. koji je prišao patroli i rekao im da se nalazio u stanu Kostića, da je bila zabava, ali da je Kostić potom postao agresivan i da ga je potom zatvorio i hteo da ga ubije - otkriva izvor Kurira.

1 / 5 Foto: Nemanja Nikolić

Prema nezvaničnim informacijama, kreator, kom ovo nije prvi incident, mladića je vezao pre nego što ga je ubacio u ostavu i zatvorio.

- Ispričao je da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT "Grindr", a zatim došao kod njega u stan, u kom je bila žurka. Rekao je da mu je krator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije drogu, nakon čega mu je vezao ruke kanapom, stavio duksericu preko glave i zatvorio u špajz - otkriva sagovornik Kurira.

Prestravljeni mladić, navodno je rekao i da je on uspeo da iskoristi trenutak nepažnje dizajnera i da pobegne iz stana.

Darko Kostić, Hapšenje
foto: E-Stock/ Časlav Vukojičić

Kostić je ubrzo uhapšen u stanu i sproveden u policijsku stanicu Stari grad, koju je samo na kratko napustio u pratnji inspektora, kada su ga sa lisicama na rukama sproveli na pretres stana.

- Posle saslušanja, tužilaštvo će odlučiti da li će predložiti sudu da mu odredi pritvor do 30 dana - objašnjava sagovornik Kurira.

Kurir.rs

Bonus video:

00:16

UHAPŠEN DIREKTOR NP ĐERDAP: Izgradio sebi vikendicu u nacionalnom parku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track