DVOJICA SU TE NOĆI BILA U MOM STANU, NISAM MOMKA ZATVARAO U ŠPAJZ! Darko Kostić izneo šokantnu odbranu u tužilaštvu! (FOTO)
Foto: Nemanja Nikolić

UGROŽAVANJE SIGURNOSTI I PROTIVPRAVNO LIŠENJE SLOBODE

DVOJICA SU TE NOĆI BILA U MOM STANU, NISAM MOMKA ZATVARAO U ŠPAJZ! Darko Kostić izneo šokantnu odbranu u tužilaštvu! (FOTO)

Crna Hronika -

Modni kreator Darko Kostić (42) , koji je uhapšen zbog sumnje da je posle žurke u svom iznajmljenom stanu mladića Š.H. (19), vezao i zatvorio u ostavu, na saslušanju u Prvom osnovom javnom tužilaštvu detaljno je izneo odbranu i izjavio da nisu tačne optužbe koje je protiv njega izneo mladić.

Darko Kostić, saslušanje
foto: Nemanja Nikolić

- Nisam kriv. Š.H. i još jedan mladić jesu bili kod mene, ali nisu se događaji odigrali tako kako je on ispričao i nisam ga zatvarao u špajz - navodno je rekao kreator.

Lisice na rukama

Kostić je juče nešto posle 14 časova iz policijske stanice sproveden u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu.

On je dovezen policijskim vozilom i u pratnji trojice policajaca sa lisicama na rukama uveden u zgradu u Katanićevoj ulici.

Kostić je bio vidno bled, iscrpljen i neraspoložen, a u rukama je nosio nekakav zamotuljak, a pred tužilaštvom se pojavio u istoj dukserici u kojoj je viđen i dan ranije na pretresu stana u Dobračinoj ulici, a na patikama nije imao pertle.

Darko Kostić, saslušanje
foto: Nemanja Nikolić

- On je izneo detaljnu odbranu pred zamenikom javnog tužioca, negirao je izvršenje oba krivična dela koja su mu stavljena teret, a tužilastvo je nakon toga dežurnom sudiji za prethodni postupak podnelo predlog za određivanje pritvora jer postoje osobite okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo - potvrđeno je iz Prvog osnovnog tužilaštva.

Podsetimo, po nalogu tužilaštva, kreatoru je u sredu određeno zadržavanje zbog sumnje da je počinio krivična dela ugrožavanje sigurnosti i protivpravno lišenje slobode na štetu mladića Š.H. (19).

- U 2.43 sati policiju je pozvao na broj 192 muškarac koji se predstavio kao N. N. i prijavio da je na mobilni telefon dobio poruku od prijatelja Š. H., koji je u njoj napisao da ga je "poznati modni kreator Darko Kostić vezao, zatvorio u špajz i zapretio da će ga ubiti"!

Darko Kostić, saslušanje
foto: Nemanja Nikolić

Patrola policije iz Starog grada je odmah krenula na adresu i na uglu ulica Laze Pačua i Vasine, zatekla Š. H. koji je prišao patroli i rekao im da se nalazio u stanu Kostića, da je bila zabava, ali da je Kostić potom postao agresivan i da ga je potom zatvorio i hteo da ga ubije - otkriva izvor Kurira.

Upoznali se preko aplikacije

Prema nezvanicnim informacijama, kreator, kom ovo nije prvi incident, mladića je vezao pre nego što ga je ubacio u ostavu i zatvorio.

- Ispričao je da je Kostića upoznao preko aplikacije za LGBT "Grindr", a zatim došao kod njega u stan, u kom je bila žurka. Rekao je da mu je kreator dao da konzumira supstancu bele boje, najverovatnije drogu, nakon čega mu je vezao ruke kanapom, stavio duksericu preko glave i zatvorio u špajz - otkriva sagovornik Kurira.

Prestravljeni mladić, navodno je rekao i da je on uspeo da iskoristi trenutak nepažnje dizajnera i da pobegne iz stana.

Kostić je ubrzo uhapšen u stanu i sproveden u policijsku stanicu Stari grad, koju je samo na kratko napustio u pratnji inspektora, kada su ga sa lisicama na rukama sproveli na pretres stana.

Dimitrije Ilić, advokat, Darko Kostić
foto: Nemanja Nikolić

Advokat Ilić

Ponudio je dokaze, među kojima su i snimci

Advokat Dimitrije Ilić koji zastupa Darka Kostića za Kurir je potvrdio da je njegov klijent izneo odbranu.

- Darko Kostić je izneo odbranu u kojoj je negirao oba dela,a ponudio je brojne dokaze, od video kamera, svedoka i drugih materijalnih dokaza koji potvrđuju da nije izvršio nijedno krivično delo. Međutim, zbog pritiska javnosti, smatram da će nažalost biti određen pritvor, budući da je kreirana atmosfera da je Darko Kostić unapred kriv, kao i da će to uticati na fer i pravično suđenje - poručio je Ilić.

Kurir.rs/J. Spasić - J.Ivić

Bonus video:

00:16

UHAPŠEN DIREKTOR NP ĐERDAP: Izgradio sebi vikendicu u nacionalnom parku

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja