FAHRUDIN U LASTINOM AUTOBUSU DOZIVAO ALAHA! Prijepoljac pred sudom zbog talačke krize u Nemačkoj, na suđenju rekao samo OVO
Foto: Printscreen

pokušaj ubistva i nanošenje teških povreda

FAHRUDIN U LASTINOM AUTOBUSU DOZIVAO ALAHA! Prijepoljac pred sudom zbog talačke krize u Nemačkoj, na suđenju rekao samo OVO

Crna Hronika -

Prijepoljac Fahrudin K. (30), koji je uhapšen prošlog septembra u Nemačkoj posle talačke krize koju je izazvao u "Lastinom" autobusu, odlučio je da se pred sudom brani ćutanjem, prenosi portal Nordbajern.

Podsetimo, Fahrudin K. iz čista mira napao je putnike u autobusu koji je iz Dortmunda išao ka Srbiji. Najpre je izudarao mladića koji je spavao i povredio devojku, uz povike da mu je "Alah rekao da ih napadne", a kasnije je pretio da će pobiti sve putnike.

F.K., Lastin autobus
foto: Printscreen/Facebook

Mladić je optužen za pokušaj ubistva i nanošenje teških telesnih povreda.

- Pred sudom Fahrudin nije izneo odbranu i rekao je da će se u daljem postupku braniti ćutanjem - navodi portal.

Tužilac Simon Krojer je u ponedeljak na početku suđenja pred Okružnim sudom u Nirnbergu rekao da je Fahrudin napad izvršio jer je hteo da ubije mladića i devojku, ali i pojasnio da Prijepoljac, koji se od hapšenja nalazi iza rešetaka, boluje od šizofrene psihoze.

- Znao je da će snažni udarci nogama u glavu verovatno ubiti žrtvu. On je opasnost za širu javnost. Pati od šizofrene psihoze i za očekivati je da će muškarac zbog svog stanja činiti dalja krivična dela- rekao je Krojer između ostalog i dodao da oni traže meru lečenja za optuženog.

autobus, Lasta
foto: screenshot bild.de

Prijatelji Fahrudina K. posle njegovog hapšenja rekli su da je on ranije imao problema s kockom i da je ranije privođen zbog krađe.

- Bio je strastveni kockar i trošio je novac po kladionicama. Tokom boravka u Prijepolju često je bio po kockarnicama, gde je ostajao i dužan - kažu njegovi prijatelji:

- Letos je otišao u Ofenbah kako bi radio na građevini, a ranijih godina je odlazio u Nemačku na rad na po nekoliko meseci, pa se vraćao u Prijepolje. Pre odlaska u inostranstvo radio je kao konobar - rekli su.

Oni su dodali da on nije verski fanatik niti vehabija.

- Za svojih 30 godina nije kročio u džamiju, niti je religiozan i svi su potpuno zbunjeni zbog toga što je pominjao Alaha - kaže izvor i dodaje da veruju da je Fahrudina neko isprovocirao tokom vožnje ili da se psihički loše osetio.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track