SIN MI JE MRTAV, A SNAJA I DALJE SLOBODNA: Otac ubijenog Nemanje Grčića 3 godine traži pravdu
Foto: Privatna Arhiva

ubistvo u vrdniku 2019.

SIN MI JE MRTAV, A SNAJA I DALJE SLOBODNA: Otac ubijenog Nemanje Grčića 3 godine traži pravdu

Crna Hronika -

Jovan Grčić kaže da ne zna pravi razlog egzekucije, kao i da Viši sud u Sremskoj Mitrovici okrivljene to nije ni pitao

Sin mi je ubijen pre tri godine, a snaja je i dalje na slobodi, iako je ona sve organizovala. Apleacija još nije donela konačnu presudu!

Ovo za Kurir kaže Jovan Grčić, otac Nemanje Grčića (37) iz Beograda, koji je pre tačno tri godine likvidiran u brvnari u Vrdniku. Nemanja je kobnog 25. aprila 2019. sa ženom Danijelom Đilasović bio u apartmanu kada je maskirani Zoran Dimić ušao i ispalio smrtonosne hice. Njih dvoje su u oktorbu prošle godine neprvosnažno osuđeni pred Višim sudom u Sremskoj Mitrovici na ukupno 28 godina zatvora. On na 20, ona na osam godina.

nemanja i danijela u doba ljubavi
nemanja i danijela u doba ljubavifoto: Drustvene Mreže

- Ubica je sve priznao i sve se zna. Ceo tok događaja. Organizator ubistva je supruga i ona je sve dogovorila. Broj bungalova u kome će biti sa Nemanjom, da će vrata biti otvorena i da ubijeni nema oružje... - tvrdi otac:

- Ne treba zaboraviti i to da je Danijela nakon ubistva pokupila čaure, jer je imala barutne čestice na rukama i ono što je glavno, da je Nemanju danima ubeđivala da idu u Vrdnik.

nemanjin otac
nemanjin otac foto: Privatna arhiva

Jovan Grčić istakao je i da je ljut i da je njegovoj porodici jako teško bez Nemanje.

- Pravi razlog ovog ubistva ne znamo, jer sud izvršioce nije ni pitao zbog čega su to uradili - ogorčen je Jovan, koji dodaje da nije isključeno "da njegova snaja, pošto je sada na slobodi pobegne u inostranstvo".

Fotografije nakon ubistva Nemanje Grčića u Vrdniku.

1 / 7 Foto: Ana Paunković

Otac ubijenog ranije je za naš list rekao i da je njegov sin predosetio da će mu se nešto dogoditi.

- Sin je pre odlaska na kobni vikend sa ženom rekao da se boji da će ga ona "namestiti" i da će mu se nešto desiti. Nažalost, bio je u pravu - kazao je Grčić. Inače, ubijeni Grčić bio je poznat policiji, robijao je i navodno bio deo kriminalne grupe iz Vojvodine.

Danijela na društvenoj mreži Fejsbuk i dalje drži fotografije sa suprugom, za čije ubistvo je i optužena.

Danijela Đilasović
Danijela Đilasović foto: Drustvene Mreže

Upoznali se na proslavi

Ona bila s tadašnjim mužem

Jovan Grčić rekao je i da ne treba da se zaboravi kako su se upoznali ubica i njegova snaha Danijela.

- Zoran i Danijela upoznali su se na proslavi na kojoj je bila s mužem kod njegovog druga iz Subotice. Dimić je bio na odsluženju zatvorske kazne, ali je imao slobodne vikende. Kako je utvrđeno, on je kobnog dana uzeo divlji taksi u Subotici i 200 kilometara prešao da dođe do Vrdnika. Taksista ga je čekao i vratio ga u Suboticu posle zločina - kaže Grčić.

Gostovala na televiziji

U njenoj ćeliji se obesila trudnica

Danijela Đilasović, nakon što je puštena na slobodu u julu 2020. gostovala je na TV Hepi, u emisiji "Iza brave", gde je govorila o pritvorskim danima. Ona je ispričala da su joj od dolaska u pritvor svi govorili da "ona nije za to mesto", te da su tamo dušeci bili na podu, kao i da se u ćeliji u kojoj je boravila pre njenog dolaska obesila trudnica. O zločinu je malo govorila i tvrdila da nije kriva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track