ZATVORSKI STRAŽARI U STRAHU OD IGORA SRBINA: Najopasniji zatvorenik u Španiji zatočen u 8 kvadrata, a svakog dana radi OVO!
Foto: EPA-EFE/Antonio García

DOŽIVOTNA ROBIJA

ZATVORSKI STRAŽARI U STRAHU OD IGORA SRBINA: Najopasniji zatvorenik u Španiji zatočen u 8 kvadrata, a svakog dana radi OVO!

Crna Hronika -

Igor Vaclavić, zvani Igor Srbin, osuđen je na doživotne robije u Španiji i Italiji, a u španskom zatvoru "A Lama" u kom služi kaznu, kažu da je on definitivno najopasniji zatvorenik u toj državi i da su čak i zaposleni u strahu od njega!

Vaclavić, koji je rođen u Subotici, osuđen je zbog ubistva Davida Fabrija i Valerija Verija u aprilu 2017. u Italiji, a dok se do decembra iste godine krio, u Španiji je ubio troje i ranio dvoje ljudi, pa je i u ovoj zemlji dobio maksimalnu kaznu. Njegovi transporti iz zatvora, u kojima je boravio, na suđenja bili su pokriveni najvećim mogućim merama obezbeđenja, a u sudnici je sedeo u staklenom kavezu od neprobojnog stakla.

Igor Vaclavić
foto: EPA / Antonio García

- Svakog dana ga izvodimo iz ćelije, a on ili čeka u dvorištu, ili odlazi u drugu ćeliju, dok mi vršimo detaljan pretres kako ćelije, tako i njega, ne smemo da dozvolimo da unese bilo kakav opasan predmet - rekla je Ana Vaskez, jedna od rukovodilaca u zatvoru, a preno portal Diario de Pontevedra.

Zaposleni iz ovog zatvora obratili su se medijima kako bi skrenuli pažnju na to da zbog Vaclavića i posebnih mera koje se primenjuju u zatvoru otkako je on tu nemaju dovoljno kolega, ali i da strahuju od Igora Srbina.

- Kada se Igor transportuje ostali zatvorenici su u ćelijama i ne izlaze napolje iz bezbednosnih razloga. Uz njega se nalazi šest službenika u zaštitnim odelima sve vreme dok svedoči preko video poziva. Na taj način, smanjen je nadzor na nekim drugim odeljenjima u zatvoru - rekli su iz zatvora i opisali kako Igor provodi vreme:

- Otkada je prebačen u ovaj zatvor živi u ćeliji od osam kvadrata, ne izlazi nigde. Ne znamo za šta je sposoban, a mi nismo obučeni da radimo sa takvim licima.

Podsetimo, u aprilu prošle godine Vaclavić je u zatvoru Duenas napravio ozbiljan incident kada je polomljenom pločicom napao čuvare i posekao čak četvoricu.

- Vaclavić se opirao prebacivanju u drugi zatvor Zuera, u kome je trebalo da boravi tokom suđenja u Teruelu - preneli su tada mediji.

Zbog incidenta tada je reagovao Sindikat zatvorskih stražara.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track