HRKALOVIĆKI OSTAJE NANOGICA: Sud odbio predlog Dijaninog advokata da joj se ublaži mera!
Foto: Nemanja Nikolić, Stefan Stojanović MONDO

novo suđenje 18. maja

HRKALOVIĆKI OSTAJE NANOGICA: Sud odbio predlog Dijaninog advokata da joj se ublaži mera!

Crna Hronika -

Advokat Dijane Hrkalović, Vladimir Đukanović predložio je sudu da Hrkalovički ukine kućni pritvor i zameni ga nekom blažom merom, kao što je zabrana napuštanja države. Međutim Specijalni sud je odbio ovaj predlog, tako da Hrkalovićki ostaje nanogica.

Sledeće suđenje zakazano je za 18. maj, na kom bi trebalo svoju odbranu da iznese Dejan Milenković, koji je takođe optužen u ovom slučaju.

Bivša državna sekretarka u MUP-u Srbije, podsetimo, optužena je za dva krivična dela trgovina uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo sudu predložilo da je osudi na kaznu od pet godina zatvora. Optužnicom su obuhvaćeni i nekadašnji načelnik Službe za specijalne istražne metode Dejan Milenković Bagzi, kao i bivši načelnik novosadske policije Milorad Šušnjić.

Dijana Hrkalović, Specijalni Sud
foto: Nemanja Nikolić

Za Milenkovića tužilac je predložio godinu dana zatvora, a za Šušnjića dve.Prema navodima optužnice, Dijana Hrkalović se sumnjiči da je Milenkoviću dala nalog, koji je on prihvatio, da Višem javnom tužilaštvu koje je vodilo postupak za ubistvo Vlastimira Miloševića na tramvajskim šinama 30. januara 2017. ne dostavi na vreme podatke prikupljene pregledom telefona Veljka Belivuka, koji je zajedno sa Markom Miljkovićem i Mirkom Kojićem bio optužen za to krivično delo.

Takođe se navodi, da je bivša državna sekretarka izdala nalog Milenkoviću da izbriše delove snimka sa sigrunosnih kamera na kojima je bio razgovor pokojnog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i takode ubijenog Dragoslava Miloradovića, u kom govore o njoj i njenoj intimi, ali i Elezu i Beliuvku.

- Sumnjiči se i da je dala nalog da se otvori operativna obrada protiv Darka Eleza, kako bi ga zaštitila od eventulanog stavljanja na mere od strane neke druge policijske uprave - navodi se u optužnici koju je negirala. Zamenik tužioca za organizovani kriminal na prethodnom suđenju predložio je da se kao dokaz protiv Dijane Hrkalović i ostalih optuženih, izvedu audio i video snimci razgovora Dragoslava Ognjanovića i Dragoslava Miloradovića, kao i da se pregledaju četiri DVD-a snimaka sa pretresa stana Dijane Hrkalović, ali i snimci ubistva Vlastimira Miloševića.

- Ti snimci nikada nisu izveštačeni i na kraju je ishodovana presuda kakva je doneta - rekao je tužilac Milenko Mandić na prethodnom suđenju. On je naveo i da je dokaz da je Dijana Hrklaovic skraćivala i menjala snimak Miloradovića i Ognjanovića upravo njihov snimljen razgovor u kom govore o njenoj saradnji sa Elezom.

Kurir.rs

bonus video:

07:33

BLAŽO MARKOVIĆ RASVETLIO ODNOSE DIJANE HRKALOVIĆ I MALEŠIĆA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track