PIJANI REKORDERI: Mladić koji je jutros naduvao 3,17 proimila nije jedini, Kraljevčanin prošle godine ŠOKIRAO saobraćajce!
Foto: T.Ilić

nasilnička vožnja

PIJANI REKORDERI: Mladić koji je jutros naduvao 3,17 proimila nije jedini, Kraljevčanin prošle godine ŠOKIRAO saobraćajce!

Crna Hronika -

Beogradska policija zaustavila je jutros mladića (26) u Nemanjinoj ulici koji je vozio sa čak 3,17 promila alkohola u krvi, ali on, nažalost, nije jedini neslavni rekorder koji mrtva pijan vozio putevima u Srbiji.

Zbog velike količine alkohola u organizmu mladić je odveden na VMA, na Odeljenje za toksikologiju, a zatim u Policijsku stanicu.

Samo dan ranije, policijski presretač je na auto-putu zaustavio pevača Darka Laz8ića, koji je upravljao "golfom" sa 0,91 promila u krvi. Saobraćajci svakog dana isključe po saobraćaja po nekoliko pijanih vozača, a bilo je i situacija kada su, većinom, muškarci u Srbiji "naduvali" i preko tri, ali i četiri promila.

Stadijumi pijanstva

- Do 0,5 promila je lagana obuzetost - Veselo raspoloženje, osećaj brzog razmišljanja, refleksi usporeni i smanjena oštrina vida

- Od 0,5 do 1,5 promila je pripito stanje - slobodnije ponašanje, osoba se usudi da kaže i uradi ono što trezna ne bi smela

- Od 1,5 do 2,5 je pijano stanje - osoba je vidno pijana, neusklađenih pokreta, otežanih pokreta i govora

- Od 2,5 do 3,5 je teško pijanstvo - javlja se pospanost, agresivnost, teško disanje, povraćanje i nekontrolisano mokrenje

- od 3,5 do 5 promila je nesvesno stanje - javlja se nesvestica koja je uvod u alkoholnu komu, koja se može završtiti smrću

Ovo su neki od neslavnih rekorda koje su uspeli da zabeleže.

- Loznička policija zaustavila je početkom marta ove godine vozača (54) koji je svojim automobilom upravlja sa čak 2,73 promila alkohola u krvi, njemu je tom priliko određeno zadržavanje i izveden je pred Prekšajni sud u Loznici.

- Prethodne nedelje u Negotinu policija je u centru grada zaustavila vozača (65) koji je svoj "opel" vozi sa 3,18 promila u krvi, policajci su ostali zatečeni i stariji muškarac je momentalno isključen iz saobraćaja.

- Ni Ruma nije ostala bez svog rekordera, jer je patrola saobraćajne policije u junu prošle godine zaustavila vozača (55) pošto im se učinio sumnjiv, a kod njega je alko-testom utvrđeno da je vozio sa čak 3,7 promila, a nakon što su ga izveli iz automobila ustanovljeno je da nije u stanju da stoji, a kamoli da vozi.

- Jedan od najgorih slučaja pijanstava u Srbiji, zabeležen je početkom 2021. godine, kada je policija u Kraljevu zaustavila vozača (56) kome je alko-test pokazao neverovatnih 5,5 promila alkohola u krvi. Ovaj Kraljevčanin je i sa tolikom količinom alkohola u sebi, komunicirao sa policajcima. Priznao im je da je celu noć pio alkohol i onda kolima krenuo kući, njega su policajci odmah odveli u u policijsku stanicu na trežnjenje, a protiv njega su podnete prekršajna i krivična prijava.

Kurir.rs - J. M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track