BEBA JE PUZALA PO DVORIŠTU, A BRAT (3) JOJ SEKIROM ODSEKAO PRSTIĆ: Baka dečaka iz Opova opisala užasnu dramu!
Foto: Printscreen/RTS

najnoviji detalji

BEBA JE PUZALA PO DVORIŠTU, A BRAT (3) JOJ SEKIROM ODSEKAO PRSTIĆ: Baka dečaka iz Opova opisala užasnu dramu!

Crna Hronika -

Baba dečaka (3) iz Opova, koji je juče sekirom povredio mlađeg brata starog godinu dana i odsekao mu prst, tvrdi da je mališan nenamerno povredio brata.

- Moj stariji unuk od tri podine je trčkarao po kući i dvorištu, i u ruci je imao malu sekiru i istračao je iz kuće. U tom trenutku na pragu kuće puzao je njegov mlađi brat. Tada se stariji u jurnjavi sapleo od njega i nenamerno ga sekirom udario po prstićima - kaže za Kurir baba dece, koja napominje da dečak sigurno nije imao nameru da povredi brata.

- Sve se brzo odigralo i nije dete sad uzelo sekiru i odseklo mu prst namerno, nego se sve nekako nesrećno dogodilo.

Baka navodi i da je povređeni dečak sada dobro i da se nalazi u bolnici u Beogradu.

- On se nalazi u bolnici sa majkom i hvala bogu dobro se oseća. Sekirom mu je odsečen nokat na malom prstu, dok je ovaj drugi bio odsečen, ali je ušiven i lekari su uspeli da mu ga spasu - kaže ona i tvrdi da je stalno opominjala porodicu da se mora paziti dete, jer je on veoma mali.

- Majka dece je u trenutku nesreće nameštala sobu i u tom trenutku nije bila tu da spreči nezgodu - tvrdi baka.

Podsetimo, iz pančevačkog Višeg tužilaštva navode da su o slučaju obevestili Centar za socijalni rad, kao i da prema mališanu koji je povredio brata ne mogu sprovoditi bilo kakve mere, budući da se radi o detetu mlađem od 14 godina.

- Više javno tužilaštvo u Pančevu je obavešteno o događaju od dana 27. 4. 2022. godine u Opovu, povodom kojeg postoje osnovi sumnje da je dete rođeno 2019. godine malom sekirom odseklo prst i povredilo drugi prst bratu rođenom 2021. godine u verandi porodične kuće. Kako se radi o detetu koje nije navršilo 14 godina, prema njemu se ne može voditi postupak, izreći krivična sankcija, niti primeniti druga mera. O događaju je obavešten nadlezni Centar za socijalni rad kao organ starateljstva, radi preduzimanja mera u okviru nadležnosti te ustanove - stoji u saopštenju ovog tužilaštva.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track