ZVICEROVI ATENTATORI NA OPTUŽNICI: Hteli da likvidiraju tužioce i policajce, pokušali i da potpkupe moćnike!
Foto: Detective - info.com.ua, Policija, Printscreen

viši sud u podgorici

ZVICEROVI ATENTATORI NA OPTUŽNICI: Hteli da likvidiraju tužioce i policajce, pokušali i da potpkupe moćnike!

Crna Hronika -

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu protiv Stefana Đukića i Emila Tuzovića, koji se nalaze u pritvoru u Ukrajini zbog pokušaja ubistva Radoja Zvicera, navodnog vođe kavačkog klana, zbog sumnje da su planirali likvidacije tužioca i visokih policijskih službenika, piše crnogorski Dan.

Stefan Đukić i Emil Tuzović, podsetimo, nalaze se u ukrajinskom zatvoru zbog sumnje da su sa dvojicom srpskih državljana Milanom Brankovićem i Petrom Jovanovićem u maju 2020. pokušali da likviidiraju Radoja Zvicera u Kijevu.

radoje zvicer nakon pokušaja atentata
radoje zvicer nakon pokušaja atentatafoto: detective-info.com.ua

Stefan Đukić je, prema optužnici, nameravao da potkupi neke moćnike iz Crne Gore.

- Prema navodima tužilaštva, hteo je i da podmiti visoke funkcionere nove vlade u Crnoj Gori kako bi ga oslobodili optužbi da je pokušao da smakne neke od sudija i funkcionera iz državnog vrha te zemlje - navodi Dan:

- Kao glavnu prepreku za svoje oslobađanje za krivična dela koja je izvršio u Crnoj Gori označio je glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, specijalnog tužioca Sašu Čađenovića i Specijalno tužilaštvo.

emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović, milan branković
emil tuzović, stefan đukić, petar jovanović, milan branković

Đukić je, prema ranijem pisanju medija, planirao i bekstvo iz zatvora.

- Zvicerov atentator je, prema navodima dokumenata, tokom decembra 2020, sa svojim sunarodnikom Emilom Tuzovićem, koji je takođe u pritvoru zbog neuspelog atentata, ugovarao bekstvo iz zatvora u Ukrajini. Navodno, preko aplikacije Skaj stupio je u kontakt s jednim pripadnikom njegove grupe u Crnoj Gori i nagovarao ga da se zbliži s nekim od tamošnjih državnika - piše u spisima predmeta:

- Jedna od poruka glasila je: "Moramo polako bekstvo. Napravimo li grešku, odosmo u ITT, ne izvadi nas bog od tamo." Ubrzo potom je s tog broja stigla još jedna poruka: "Pa da, jer jedna greška i bićemo u ITT."

Optuženi

Grupa Stefana Đukića pored planiranja likvidacije specijalnih tužilaca i policajaca tereti se i da je planirala prebijanje sutkinje Višeg suda u Podgorici, Biljane Uskoković.

đukić prilikom hapšenja u džepu imao makedonski pasoš
đukić prilikom hapšenja u džepu imao makedonski pasošfoto: strana.ua

Sutkinja Uskoković se na meti ove grupe našla pošto je sudila Đukiću, njegovoj supruzi Danijeli, majci Zorici, Vuku Lakićeviću i još četiri osobe za ubistvo Jovana Klisića i ranjavanje Gardaševića 1. novembra 2019. godine u Baru. Pored Tuzovića i Đukića na spisku optuženih nalaze se i Zoran Perović, Dušan Dudić, Milan Brajović, Nino Korać, Stefan Mićić, Aleksandar Raičević, Dušan Boljević, Albin Salić, Branko Pejanović, Haris Tuzović i Goran Milašinović i Bojan Lopičić.

(Kurir.rs / Dan)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track