KURIR SAZNAJE: Filip Korać završio u hrvatskom zatvoru zbog lažnog pasoša, SAM DOŠAO U REMETINAC u pratnji advokata
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

ZAJEDNIČKA AKCIJA SRPSKE I HRVATSKE POLICIJE

KURIR SAZNAJE: Filip Korać završio u hrvatskom zatvoru zbog lažnog pasoša, SAM DOŠAO U REMETINAC u pratnji advokata

Crna Hronika -

Filip Korać, kako Kurir saznaje, predao se 24. aprila u Hrvatskoj nakon velike akcije na otkrivanju lažnih identiteta ljudi povezanih sa kriminalnim miljeom, koji su dobijali originalne isprave sa tuđim podacima, a njihovim fotografijama. Korać je bio na hrvatskoj poternici zbog falsifikovanja dokumenata.

On se nalazi u Remetincu, gde je došao sam u pratnji advokata s nepoznate lokacije kako bi učestvovao u postupku koji su protiv njega u tajnosti vodio zbog falsifikovanja pasoša.

Izvor Kurira otkriva da su na tome radile zajedno hrvatska i srpska policija jer je najćešće reč o hrvatskim i srpskim ispravama.

- Nakon razmene podataka sa partnerskim službama, bili su laki za praćenje. U Evropi je pao veliki broj kriminalaca, kod nas je u istoj akciji procesuiran i vođa kavčana Radoje Zvicer - otkriva izvor Kurira.

On dodaje da u Tužilastvu za organizovani kriminal postoji udarna grupa koja radi upravo krivična dela koja se tiču procesuiranja falsifikatora isprava uz otkrivanje lažnih identiteta kriminalaca.

Inace, za Zvicerom je raspisana poternica zbog istog krivičnog dela.

Njegovo ime se godinama vezuje uz ime Luke Bojovića, koji je trenutno na odsluženju zatvorske kazne u Španiji. Mediji su prenosili da je Korać Bojovićeva "desna ruka", kao i da vodi sve njegove poslove, kako u Srbiji, tako i u Crnoj Gori.

U javnosti se često njegovo ime navodilo uz brojne poslove sa one strane zakona, pa čak i likvidacije. Međutim, njegov dosije je sve ove godine ostao prazan i nikada nije osuđen za neko krivično delo.

Jedini put je uhapšen u Zvorniku, u leto 2016. godine, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

Mediji su pisali i da je početkom godine uspeo da izbegne hapšenje u Beogradu, nakon čega je za njim raspisana crvena poternica, zbog, kako je tada preciziralo Tužilaštvo, sumnje da je izvršio krivično delo teško ubistvo u podstrekavanju.

Kurir.rs

Bonus video:

06:37

OVO STOJI IZA VELJIINOG VREĐANJA SVEDOKA SARADNIKA! Kajtez smatra da su njihove porodice ugrožene, OVAKO IM JE BELIVUK ZAPRETIO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track