BANDA PREVARILA NEMAČKE INVESTITORE ZA 9 MILIONA EVRA! Varali po Nemačkoj, a imali ispostavu i u Srbiji
Foto: Profimedia

presuda

BANDA PREVARILA NEMAČKE INVESTITORE ZA 9 MILIONA EVRA! Varali po Nemačkoj, a imali ispostavu i u Srbiji

Crna Hronika -

Muškarac (41) osuđen je u Bambergu u Nemačkoj na četiri godine zatvora jer je bio deo međunarodne grupe koja je u više od 365 slučajeva prevarila nemačke investitore, a šteta se procenjuje na devet miliona evra.

Osuđeni muškarac bio je agent u kol centru "agencije" čije sedište je bilo u glavnom gradu Bugarske, Sofiji.

- Njegov posao bio je da dovede investitore do nekoliko unosnih investicija, ali nažalost novac nigde nije bio uložen nego je zadržan u krugu organizovane grupe - prenosi nemački Faz.

Ova grupa delovala je iz nekoliko zemalja u regionu, među kojima su Srbija, Bugarska i Ukrajina, a na teret optuženog muškarca stavlja se da je sam ukrao više od milion evra.

Nemački organi procenili su da bi moglo da bude više od prijavljenog broja slučajeva, jer se pretpostavlja da neki od oštećenih nisu prijavili gubitak imovine.

Kako navode nemački mediji, nekoliko članova ove grupe uhapšeno je poslednjih godina, a nekoliko luksuznih automobila oduzeto je od članova bande, dok nadležni tvrde da je još nekoliko članova usđeno na višegodišnje kazne, slučaj protiv muškarca (33), koji se navodi kao šef organizovane grupe, još uvek je u toku.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track