PREMIJER, POLITIČARI, KRIJUMČARI, ZEMUNCI: Evo ko je boravio u zatvoru u kome je sada i Filip Korać, jedan je i preminuo
Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Profimedia / HRVOJE POLAN / AFP, screenshot

remetinac

PREMIJER, POLITIČARI, KRIJUMČARI, ZEMUNCI: Evo ko je boravio u zatvoru u kome je sada i Filip Korać, jedan je i preminuo

Crna Hronika -

Filip Korać, desna ruka Luke Bojovića, koji se prema tvrdnjama advokata sam predao hrvatskoj policiji jer je čuo da ga potražuju zbog falsifikovanih dokumenata, nije prvi srpski državljanin koji je završio u zatvoru Remetinac u Zagrebu.

Filip Korać
foto: Aleksandar Jovanović Cile

Iza zidina Remetinca našao se i Sretko Kalinić zvani Zver posle vatrenog obračuna sa Milošem Simovićem. Podsetimo, davne 2010. godine Kalinić je pronađen ranjen, pa je najpre prebačen u zatvorsku bolnicu. Posle lečenja, bio je smešten u Remetinac, pa izručen Srbiji. Simović, koji je pucao u Kalinića, pobegao je posle zločina u Srbiju, gde je uhapšen. Obojica su se teretila za učešće u ubistvu premijera Zorana Đinđića, a bili su deo zemunskog klana.

Kalinić
Kalinićfoto: YouTube prtscr / RTV

Ivan Đorđević (33), koji je boravio u Remetincu, pobegao je u januaru 2020. godine iz ovog zatvora. Kako je već pisano, Đorđević je zamolio čuvare da ode do bolnice jer je nešto progutao. Po dolasku u bolnicu, više puta je tražio da ode do toaleta, a prilikom poslednjeg odlaska je uspeo da pobegne. Uhvaćen je dan kasnije u Zagrebu. Kako su mediji preneli, mladić je bio nepravnosnažno osuđen na četiri godine zatvora zbog krijumčarenja ljudi.

Dalibor M. koji je rođen u Srbiji, a imao je prijavljeno prebivalište u Zagrebu, preminuo je prošle godine u Remetincu. Kako je preneo Jutarnji list, on je umro usled trovanja lekovima, a u zatvoru je služio manju kaznu zbog imovinskih delikata.

Sanader
Sanaderfoto: Profimedia / HRVOJE POLAN / AFP

Zatvor u Remetincu najveća je kaznionica u Hrvatskoj. Interesantno je da su se u ovom kazamatu proteklih godina našle mnoge poznate ličnosti među kojima je Zdravko Mamić, pokojni Milan Bandić nekadašnji gradonačelnik Zagreba, ali i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader, a osim njih iza rešetaka Remetinca koji je ime dobio po istoimenom naselju, vreme su provodili i ministri, biznismeni i privrednici.

Kurir.rs

Bonus video:

02:10

VELIKA AKCIJA ŠPANSKE POLICIJE: Na Kanarima pohapšeni škaljarci, kod njih nađeno 400 kg kokaina i pola miliona evra u kešu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja