LAZOVIĆ I MILOVIĆ POBEGLI IZ CRNE GORE?! Policajcima koji su radili za Zvicera gubi se SVAKI TRAG
Foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

novi detalji

LAZOVIĆ I MILOVIĆ POBEGLI IZ CRNE GORE?! Policajcima koji su radili za Zvicera gubi se SVAKI TRAG

Crna Hronika -

Policijski službenici Petar Lazović (32) i Ljubo Milović (32) koji se sumnjiče za saradnju sa kavačkim klanom se više ne nalaze u Crnoj Gori.

Ta informacija je potvrđena crnogorskom portalu Borva.

Lazović i Milović se sumnjiče da su članovi kavačkog klana i da su se bavili teškim krivičnim delima.

- Aktivni policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi su kavačkog klana uključeni direktno u šverc velikih količina kokaina iz Ekvadora u Evropsku Uniju i Australiju. Takođe, Petar Lazović i Ljubo Milović su bili uključeni u šverc oružja u ime kavačkog klana. U isto vreme, Lazović i Milović, u ime kavačkog klana, rade i šverc cigareta. Pretpostavka je da Ljubo Milović poseduje nepoznati bankovni račun sa iznosom od 48 miliona evra zarađenih upravo švercom kokaina - piše u dokumentu Europola.

Petar Lazović, Europol, Ljubo Milović
foto: Screenshot/Libertas/SKY aplikacija

Istraga usmerena na Lazovića i Milovića trebalo bi da bude prioritet broj jedan crnogorske policije, ključni su zaključci navedeni u dokumentu agencije Evropske unije za sprovođenje zakona, Europol, u koji je portal Libertas imao uvid.

Taj dokument sa transkriptima komunikacija njih dvojice sa šefom kavačkog klana Radojem Zvicerom i vođama srpskog ogrnka klana Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem i drugima, crnogorsko tužilaštvo i policija dobili su od Europola u julu prošle godine i do danas nije poznato da su iz te dve državne institucije pozvali na odgovornost Lazovića i Milovića, ali ni druge policajce.

- Trebalo bi istražiti i umešanost policajca Enisa Bakovića, a u vezi sa obaveštenjem Interpola i uloge Tamare Zvicer (supruga Radoja Zvicera). Treba, takođe, identifikovati i ostale spomenute službenike policije zvane "Tigar", "Aco", "Slobodan" i "Ranko" jer su svi imali specifičnu ulogu kada je reč o zaštiti pripadnika klana Kavač i otkrivanju osetljivih operativnih podataka. "Tigar" je osoba koja je od Zvicera primila, kao poklon, ilegalno oružje, a bio je i korisnik blindiranih automobila koje su, najverovatnije, kupili pripadnici klana Kavač, takođe, na poklon - preporuka je Europola crnogorskom tužilaštvu i policiji.

(Kurir.rs/Borba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track