OGLASIO SE DRUG POVREĐENOG DEČAKA IZ NIŠA Upozorio sam ga da je auto preblizu, tuda idemo do škole: Poznato u kakvom je stanju
Foto: Kurir.rs/M.S.

OGLASIO SE DRUG POVREĐENOG DEČAKA IZ NIŠA Upozorio sam ga da je auto preblizu, tuda idemo do škole: Poznato u kakvom je stanju

Crna Hronika -

Dečak M.I. (15) koji je jutros teško povređen na Čamurlijskom putu oko 7,00 sati pored povrede plućnog krila ima i obostran prelom rebara, saznajemo u Univerzitetsko kliničkom centru.

- Dete ima levo povredu grudi sa pneumotoraksom. Osvežena mu je infuzija i plasiran mu je torakalni dren. Ima i obostrani prelom rebara. Trenutno hemodinamski stabilan, svestan i komunikativan. Nalazi se u jedinici intezivnog lecenja Klinike za dečjju hirurgiju i ortopediju, rekli su nam u UKC dečakovu konačnu dijagnostiku.

Čamurlijski put, selo Čamurlija, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

Podsetimo, njega je udario vozač fiat stila na Čamurlijskom putu gde se svakodnevno događaju udesi. Dečak je išao sa drugom D.I. Sa izlaznog puta iz sela prelazili su kolovoz da bi stigli do lokalne autobuske stanice i tada se dogodio udes.

- Svaki dan idemo tim putem, on u svoju srednju školu, ja u gimnaziju. Kada prelazimo ovde uvek postoji rizik jer vozila jure, a mi nemamo gde na drugom mestu da pređemo do bus stanice - kaže ovaj momak koji navodi da je upozorio druga da je auto preblizu, ali kasno.

Meštanka Čamurlije, Argentina Gidžić pojašnjava da problem postoji na samom Čamurlijskom putu, ali i u samom selu.

- Čamurlijski put je kao aerodromska pista. Nema ni jednog obeleženog pešačkog prelaza. Ovo je glavni put do sela u Moravskom kraju, a svuda pored puta su firme. naše selo je u sredini tako da svaki prelazak puta je ogroman rizik. Isto je i u selu. Tamo gde su nekada iscrtane zebre, više ih nema jer su se obrisale i sada vi imate aerodrmsku pistu i kod osnovne škole. Strašno mi je žao što je mladi dečak udaren, molim boga da mu bude dobro - rekla je Gidžićeva.

Čamurlijski put, selo Čamurlija, Niš
foto: Kurir.rs/M.S.

U Univerzitetskom kliničkom centru kažu da je dečak dobro i da se prati njegovo zdravstveno stanje.

- Dečak star 15 godina iako se sumnjalo na moguću povredu glave, dečak ima povredu grudnog koša koja je sanirana odmah. inače, stabilnih je vitalnih parametara, komunikativan i svestan - saopšteno nam je u UKC.

Celo selo je uznemireno jutrošnjim udesom i navode da je prelazak ovog puta do autobuske stanice pravi "rulet".

(Kurir.rs/M.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track