PALA BRATSTVO I JEDINSTVO BANDA: Srbin organizovao Hrvate da gaje marihuanu u tajnoj laboratoriji! Narkotike prodavali i u Srbiji
Foto: MUP Hrvatske

određen pritvor

PALA BRATSTVO I JEDINSTVO BANDA: Srbin organizovao Hrvate da gaje marihuanu u tajnoj laboratoriji! Narkotike prodavali i u Srbiji

Crna Hronika -

Istražni sudija osječkog Županijskog suda odredio je pritvor do 30 dana osmočlanoj kriminalnoj grupi koju je, kako se sumnja, predvodio državljanin Srbije, čiji identitet nije objavljen. Grupa, koja je bila pod nadzorom nekoliko meseci, sumnjiči se da je u jednoj kući, u specijalno napravljenim uslovima, uzgajala marihuanu, a potom je prodavala na teritoriji Hrvatske, ali i Srbije. Među uhapšenima su još tri državljana Srbije.

- Prvoosumnjičeni je pronašao osobu koja će se brinuti o proizvodnji droge, dok su trojica pripadnika grupe pronašla pogodne lokacije za njen uzgoj, zatim dogovorili instaliranje opreme, nabavku preparata za rast, osiguranje tajne lokacije i nesmetan boravak osobe koja je bila zadužena za uzgoj i pronalazak kupaca - preneli su hrvatski mediji.

Organizator grupe iz Srbije, kako se navodi, našao je osobu koja je bila zadužena da neprekidno boravi u kući s narkoticima.

Marihuana
foto: MUP Hrvatske

- Nabavili su i auto u kojem su napravili bunker za skrivanje droge - potvrđeno je iz hrvatskog MUP. Grupa se sumnjiči i da je u Bosnu švercovala duvan i cigarete.

Kurir.rs/J. S.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track