TUŽILAŠTVO TRAŽI PRODUŽENJE PRITVORA ZA ŠARIĆA I EKIPU: Evo kada će se znati konačna odluka suda
Foto: Dado Đilas, Kurir

hapšenje

TUŽILAŠTVO TRAŽI PRODUŽENJE PRITVORA ZA ŠARIĆA I EKIPU: Evo kada će se znati konačna odluka suda

Crna Hronika -

Tužilaštvo za organizovani kriminla predložilo je sudu da produži pritvor Darku Šariću i ostalim osumnjičenim članovima njegove organizovane kriminalne grupe koji su uhapšeni sredinom aprila, potvređeno je iz TOK za Kurir.

Produženje pritvora traži a sve zbog opasnosti od bekstva, da ne bi sakrili ili uništili dokaze i da ne bi ponovili krivično delo u kratkom vremenskom roku, dok je za uhapšenog advokata Dejana Lazarevića i Duška Mirkovića sud ranije po žalbi odbrane otklonio kao razlog za pritvor opasnost od bekstva, rečeno je Kuriru u tužilaštvu.

Darko Šarić, Specijalni Sud
foto: Zorana Jevtić

Odluku o produženju pritvora treba do sutra da donese sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Istragom tužilaštva obuhvaćeno je ukupno 12 osoba od kojih je za sada uhapšeno sedam.

1 / 5 Foto: Ana Paunković

Osim šestorice koji su u pritvoru i jednog koji je uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici, ostali su u bekstvu i za njima se intenzivno traga. Jedan od članova kriminalne grupe, Aleksandar Bošković, predao se policiji kratko nakon Šarićevog hapšenja, dok je policajac Danilo Stojković uhapšen u Beranama po međunarodnoj poternici i čeka se odluka tamošnjih organa o njegovom izručenju Srbiji.

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo nakon hapšenja da je Šarić organizovao i naložio izvršenje krivičnog dela teško ubistvo Milana Milovca u Ekvadoru u Južnoj Americi. Za to ubistvo u Hrvatskoj se vodi postupak protiv dvojice pripadnika ove organizovane kriminalne grupe - Petra Ćosića i Manuela Vulića.

Kurir.rs/ J.S.

Bonus video:

04:47

3 NAŠA ČOVEKA SU U BRAZILU SRUŠILA ŠARIĆEV KLAN! Otkriveni dosad NEPOZNATI DETALJI hapšenja najvećeg SRPSKOG NARKO BOSA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track