PERENČEVIĆ SAHRANJEN UZ TRUBAČE: Evo ko mu je dao čitulje! Na jednog pucali, drugom stavili bombu pod auto, ali su preživeli
Foto: Kurir, Printscreen

likvidacija na banjici

PERENČEVIĆ SAHRANJEN UZ TRUBAČE: Evo ko mu je dao čitulje! Na jednog pucali, drugom stavili bombu pod auto, ali su preživeli

Crna Hronika -

Luka Perenčević (28), koji je u ponedeljak ubijen u improvizovanoj teretani na Bulevaru oslobođenja u Beogradu, sahranjen je juče na Novom bežanijskom groblju, a poslednjem oproštaju od mladića prisustvovalo je više stotina ljudi.

27 čitulja

Podsetimo, nepoznati ubica, prerušen u dostavljača brze hrane sa crnom kacigom na glavi i dostavljačkom torbom na ramenu, ušao je u teretanu i ispalio šest hitaca u Luku.

čitulje, Luka Perenčević
foto: screenshot

On je pao kao pokošen, a trojica prijatelja pokušala su da mu pomognu i iznela ga ispred, ali je on preminuo u prolazu između zgrada.

- Prijatelji ubijenog, koji su se u velikom broju okupili ispred kapele na Novom bežanijskom groblju, izjavljivali su saučešće uplakanoj porodici, a na sebi su imali majice sa Lukinim likom. Kada je tužna povorka krenula ka grobnici, trubački orkestar počeo je da svira tužnu melodiju - opisao je jedan od prisutnih atmosferu na groblju:

- Na samom grobu žene su plakale i ponavljale da je prerano otišao i da im se "ponekad nasmeje odozgo", a onda su drugovi zapalili baklje.

U dnevnim novinama juče se pojavilo čak 27 čitulja za ubijenog Perenčevića, a osim porodice, supruge i drugova, od njega su se oprostili i ljudi koji su dobro poznati policiji, pa se tako među potpisnicima moglo videti i ime Vladimira Karana, koji je pre sedam godina preživeo likvidaciju na Banovom brdu, a koji je sa Perenčevićem bio kum.

1 / 5 Foto: Kurir

- Bila je čast poznavati te, zadovoljstvo kumovati tvom sinu i sreća upoznati te. Mirno spavaj - piše u čitulji koju je dao Vladimir Karan sa porodicom.

Podsetimo, Karan se ranije dovodio u vezu sa kriminalom, a u junu 2015. godine srećom je preživeo bombaški napad.

Eksplozija, Banovo Brdo
foto: Citaoci Kurira

- Pod Karanov "džip" postavljena je bomba, ali kako on nije bio vezan u kolima, detonacija ga je izbacila kroz prozor i preživeo je pokušaj ubistva. On se i ranije dovodio u vezu sa Lukom Perenčevićem, kako nezvanično saznajemo, bio je blizak i sa Vladimirom Kovačevićem Kovačem, odranije poznatim policiji po više različitih krivičnih dela. Kovač, inače navijač FK Rad, od prijatelja se oprostio i čituljom u jednim dnevnim novinama.

- Pored krsta neka nikne plava ruža ta, da podseća na brata mog što voleo je Rad - piše u čitulji koju su potpisali Kovač i još jedan mladić.

Pucnjava 2020.

Interesantno je da je i na Kovačevića pucano 2020. godine na Banjici.

- Dok je bio u šetnji, pošto je u to vreme imao nanogicu, nepoznati napadač otvorio je vatru na njega. Pukom srećom Kovačević nije povređen - rekao je tada naš izvor.

Kovačević se pominjao kao osoba koja je poslednja bila u kontaktu sa ubijenim Aleksandrom Halabrinom, koji je u martu 2020. nestao na Banjici, pa dva meseca kasnije pronađen u Sopotu u plitkom grobu.

- On je dosad hapšen zbog napada na službeno lice, izazivanja opšte opasnosti, učestvovanja u tuči, krađa, ali i "škorpiona", koji je krio u kladionici.

Krimi-naselje

Tri ubistva u blizini mesta na kom je ubijen Luka

U blizini mesta na kome je Luka Perenčević u ponedeljak brutalno likvidiran dogodilo se više mafijaških ubistava.

- Lukin drug Filip Lepojević ubijen je pre dve godine na samo 200 metara od mesta na kome je i njemu presuđeno, a zbog ovog zločina sudi se braći Rakočević, sa kojom je Perenčević navodno bio u sukobu - priča izvor i nastavlja:

- U avgustu 2018. na jednom igralištu u blizini ubijen je Marko Elek, koji je odranije poznat policiji, a godinu dana ranije na Trošarini je u eksploziji bombe ubijen Ivan Ćirić, koji se dovodi u vezu sa narko-poslovima, a koji je tri puta pre toga izbegao atentate - podsetio je izvor Kurira.

Kurir.rs/E.K.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track