01:44

SNIMAK POLICIJSKE AKCIJE IZ VAZDUHA Izvučeno telo Mateja Periša iz Dunava?

strašno

UKLETA TAČKA NA ADI HUJI: Na mestu gde je pronađeno Matejevo telo, poginulo troje mladih! JEZIVA NESREĆA

Crna Hronika -
Ada Huja, Matej Periš, ukleto mesto
foto: Privatna Arhiva, Zorana Jevtić

Anastasija Stajić (16), Nemanja Antić (18) i Miloš Janković (20) utopili su se kada je BMW sa šestoro mladih uleteo u Dunav sa šetališta na Adi Huji i to na gotovo istom mestu na kome je jutros pronađeno telo Mateja Periša.

Matej Periš, pronađen
foto: Zorana Jevtić

Podsetimo, Periš je nestao 31. decembra prošle godine u Beton hali, a kamere su snimile kako ulazi u vodu kod Savanove. Pet meseci kasnije, na Adi Huji isplivalo je telo mladića u odeći koja odgovara Periševoj.

Stravična nesreća na Adi Huji dogodila se u novembru 2014. godine.

- Luka Višnjić kome je tada polomljena ruka, Milica Jokić i vozač Dušan Jovanović uspeli su da isplivaju iz BMW. Nažalost, u stravičnoj nesreći stradala je Stajićeva, Antić i Janković.

Anastasija Stajić, Nemanja Antić, Miloš Janković, Ada Huja

Nesreća u kojoj je poginulo troje mladih dogodila se u neposrednoj blizini restorana „Carska ohota". Automobil BMW, kojim je upravljao Jovanović, iz ulice koja vodi ka šetalištu na Adi Huji velikom brzinom preleteo je deo nasipa i bez kočenja uleteo u Dunav. Na asfaltu nije bilo vidljivih tragova kočenja. Nekoliko minuta kasnije iz kola je uspelo da izađe njih troje. jima je u pomoć prvo priteklo osoblje restorana „Carska ohota".

1 / 11 Foto: Zorana Jevtić

- Kolege su odmah istrčale napolje. Videli su troje ljudi u vodi kako plivaju ka obali. Pomogli su im da izađu i uveli ih u restoran. Tresli su se od hladnoće, bili su uplašeni. Zvali smo Hitnu pomoć i policiju. Dok su dolazili sebi vozač je vikao: „Ostalo ih je troje u kolima, jedan je u gepeku." Izašli smo napolje da pomognemo i njima, ali ih nismo videli. Dubina Dunava u tom delu je oko pet metara, niko od nas nije smeo da se usudi da uđe u vodu - ispričao je za Kurir jedan od zaposlenih davne 2014.

Saobraćajna Nesreća, Ada Huja, Bmw
foto: Zorana Jevtić

Prema njegovim rečima, ubrzo je stigla Hitna pomoć, a za njima policija, rečna policija, vatrogasci, ronioci Žandarmerije i vozila „Parking servisa".

- Ronioci su na dubini od pet metara našli automobil i u njemu su bila tela devojke i mladića. Njih su izvukli oko devet sati. Nažalost, za mladića koji je bio u gepeku trebalo je mnogo više vremena. Njegovo telo izvađeno je iz kola tek kad su izvukli i automobil, oko 11 časova - kaže Kurirov izvor iz istrage. Šestoro prijatelja, navodno su pre nesreće bili na žurki.

Kurir.rs

Bonus video:

01:39

Isplivalo telo mlađeg muškarca kod Ade Huje!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja