01:44

ŠETAO SAM NA PALUBI I UGLEDAO TELO U VODI! Oglasio se kapetan koji je pronašao telo za koje se sumnja da je Periševo

KLJUČNI DETALJI PO KOJIMA JE PREPOZNATO TELO NESTALOG PERIŠA: Istu majicu Matej imao KOBNE NOĆI, nađen i srebrni sat

Crna Hronika -

Majica koja je pronađena na telu koje je isplivalo jutros kod Ade Huje identična je majici koju je nosio Matej Periš u noći nestanka.

Naime, reč je o majici tamne boje sa aplikacijom jaguara i žutim natpisom koji ide u krug a piše "Power Super Cleaner". Istu takvu majicu imao je Matej Periš i nosio je na fotografiji koja je kružila svim medijima kada je prijavljen njegov nestanak u Beogradu.

Matej Periš, Pronađen
foto: Kurir, Printscreen

Takođe, pored tela nađena je i bela patika koja odgovara opisu obuće Periša.

Matej Periš, Pronađen
foto: Kurir, Printscreen

Osim toga, na telu su bile i farmerke teget boje, srebrni sat na ruci i telefon u džepu.

Identifikacija će biti potvrđena na osnovu DNK analize, upoređivanjem DNK leša sa DNK profilom oca nestalog Periša, Nenadom Perišem.

On, inače, ne može još da dođe po telo sina, saznaje Kurir od prijatelja porodice, jer najpre mora da obezbedi grobno mesto za Mateja.

Forenzičar Časlav Ristić, tokom pet meseci potrage za nestalim Splićaninom Matejem govorio je šta se dešava kad se neko utopi i posle koliko vremena telo ispliva.

- Sve zavisi od okolnosti i od same reke. Mi znamo da na dnu reke i uz obalu ima dosta rastinja, zatim ima dosta otpada, granja i lišća koje je voda tokom vodostaja donela. Tako da sve zavisi kako je upao u vodu. Ako je upao i zakačio se u nekom granju ili rastinju, moguće je da ne ispliva nikad. Mada pošto je voda hladna, ako se samo utopio, telo samo mnogo kasnije ispliva na površinu, posle mesec, a možda čak i dva - rekao je forenzičar.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja