ŠOKANTNO SVEDOČENJE DIREKTORA POLICIJE REBIĆA U SLUČAJU PAPIĆ: Za visokog funkcionera MUP mislio da je obezbeđenje Stefanovića?!
Foto: Nenad Kostić

vadi se

ŠOKANTNO SVEDOČENJE DIREKTORA POLICIJE REBIĆA U SLUČAJU PAPIĆ: Za visokog funkcionera MUP mislio da je obezbeđenje Stefanovića?!

Crna Hronika -

Vladimir Rebić, bivši direktor policije izjavio je danas pred Višim sudom u Beogradu da je Gorana Papića upoznao kao pratnju bivšeg ministra Nebojše Stefanovića i da ga je u telefon upisao kao "Goran obezbeđenje".

Papic je podsetimo, bio zamenik načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i sumnjiči se da je Marku Miljkoviću mimo procedure vratio blindirani automobil. Iznoseći odbranu, Papić je izjavio da sa automobilom nije imao nikakve veze, ali da ga je Stefanović zvao i od njega zajtevao da Miljkovića brzo sasluša i pusti. Tada je potvrdio i da je sa bivšim ministrom bio dobar prijatelj.

PAPIĆ JE REKAO DA JE MILJKOVIĆ ŠTIĆENO LICE: Svedok na suđenju bivšem zameniku načelnika SBPOK otkrio nove detalje

Bivši direktor policije danas je pred sudom izjavio da ništa o tom događaju nije znao, osim da je potojala naredba da se Miljković sasluša zbog pretnji kolegi iz Žandarmerije.

- O Papićevom hapšenju ništa nisam znao, to je radio sektor unutrašnje kontrole. Ja sam njega upoznao u pratnji minista Stefanovića, doživljavao sam ga kao deo ličnog obezbeđenja tadašnjeg ministra. Nisam ga doživljavao kao nekog bitnog i uticajnog - rekao je Rebic, koji je u vreme hapšenja Papića 9. marta prošle godine bio na mestu direktora policije.

Na pitanje sudije, da li se posle hapšenja čoveka koji je imao rukovodeću funkciju u "važnoj organizacionoj jedinici MUP-a", on je naveo da se iz iskustva nije raspitivao i da se ispostavilo "da je dobro procenio".

Podsetimo, Miljkoviću je blindirani automobil oduzet a potom odmah vraćen 15.aprila 2020.

Prethodno je pred sudom svedočio i Dejan Kovačevic, bivši načelnik UKP-a, koji je naveo da ga je Milenko Munidžaba, načelnik beogradskog UKP izvestio da ga je pozvao Papić i rekao da Miljkoviću treba da se vrati automobil.

1 / 6 Foto: Nenad Kostić

- Rekao je da mu je Papić da je to "došlo odozgo", ali je moj utisak bio da nije generalno imao problem sa tim, jer je vozilo bilo "čisto" - rekao je Kovačević i odgovarajući na pitanja naveo da se među kolegama jeste pričalo da je Papić u dobrim odnosima sa tadašnjim ministrom i da je "odatle crpeo snagu za svoj uticaj".

- Ja ne znam da li svoj utisak iskoristio za ovo vozilo - rekao je Kovacević.

Inače, sud je za danas pozvao i bivšeg ministra Nebojšu Stefanovića, ali on nije dosao u sud.

Nastavak suđenja zakazan je za 14. jun kada bi trebalo da svedoči Stefanović, za kog je sudija naveo da će biti pozvan i preko radnog mesta, koje je sada ministar odbrane.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja