OVA BOL JE NESNOSNA! TI MI PRIJATELJU JEDNOM BEŠE SVE: Drugovi Mateja Periša objavili dirljive čitulje!
Foto: Kurir, Privatna Arhiva

tužno

OVA BOL JE NESNOSNA! TI MI PRIJATELJU JEDNOM BEŠE SVE: Drugovi Mateja Periša objavili dirljive čitulje!

Crna Hronika -

Posle sahrane Mateja Periša na groblju Lovrinac u Splitu, u hrvatskim medijima pojavile su se još tri čitulje za mladića koji se udavio 31. decembra prošle godine u Beogradu.

Periš je u krugu porodice i prijatelja sahranjen u rodnom gradu, a iste večeri su se od njega oprostili i Splićani špalirom brodova, dok su u Beogradu pušteni baloni. Neki od prijatelja i rođaka odlučili su da Mateju poslednju počast odaju i u čituljama u Slobodnoj Dalmaciji.

Matej Periš, nestao
foto: privatna arhiva

- Doviđenja, dragi, doviđenja, ti mi prijatelju jednom bješe sve. Urečen rastanak bez našeg htijenja, obećava i sastanak zar ne? Posljednji pozdrav dragom prijatelju - stoji u emotivnoj čitulji koju potpisuju prijatelji Toma, Luga, Gena, Loz, Škoma, Ante i Ivo.

- Kako sam vas mogao vidjeti osim sa velike visine ili iz velike daljine? Kako se netko može dosta približiti dok se ne udalji? Zbogom, dragi - napisale su Matejeve strine, kao i još nekoliko rođaka.

Prijatelji su u čitulji pomenuli i Matejevog oca Nenada.

- Dragi Neno, iskreno saosećamo povodom gubitka dragog vam sina i brata. U ovom trenutku nesnosne boli mi smo uz tebe i tvoju familju svom ljubavi. Želimo vam mir, spokoj, hrabrost i puno ljubavi.

1 / 13 Foto: Kurir

Podsetimo, Matej Periš nestao je kod restorana Savanova, kada je usred noći ušao u ledenu reku. Posle skoro pet meseci potrage Matejevo telo isplivalo je prošle srede iz Dunava kod Ade Huje. U katoličkoj crkvi služena je misa, pa je kovčeg sa Matejevim telom ispraćen u Split. Poslednjem oproštaju prisustvovali su građani, Matejev otac, nadbiskup Stanislav Hočevar i patrijarh srpski Porfirije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track