TALAS UŽASNOG PORODIČNOG NASILJA POTRESAO SRBIJU: Milena iz Kragujevca je 12. žena ubijena od početka godine!
Foto: Facebook

jezivo

TALAS UŽASNOG PORODIČNOG NASILJA POTRESAO SRBIJU: Milena iz Kragujevca je 12. žena ubijena od početka godine!

Crna Hronika -

Srbiju je poslednjih dana potresla serija jezivih slučajeva nasilja nad ženama! Na meti pijanih i bahatih supruga i partnera su žene svih uzrasta, staleža i obrazovanja.

Nasilnici se nisu libili da tuku ni svoje trudne žene, pa je tako T. I. iz okoline Trgovišta uhapšen zbog sumnje da je davio i udarao pesnicom u stomak svoju ženu T. J., koja je u šestom mesecu trudnoće.

- Kao po nepisanom pravilu, osumnjičeni se u tužilaštvu branio da nije tukao ženu, da je nije udarao u stomak, već da ju je samo gurnuo - kaže izvor Kurira. Crna statistika kaže da je u porodičnom nasilju u našoj zemlji prošle godine ubijeno više od 20 žena, a više od 14.500 ih je trpelo partnersko nasilje. Od početka ove godine u partnerskom nasilju nastradalo je 12 pripadnica lepšeg pola.

Milena Milošević, ubijena, Kragujevac, upucana
foto: Facebook

- Nasilje se dešava svuda, ono je sveprisutno i ima ga kako u centru glavnog grada, tako i u ruralnim područjima. Upravo zato je važno da se protiv ovog problema zajedno borimo i kao pojedinci, da ne okrećemo glavu kada smo svedoci nasilja, ali i institucionalno - da nastavimo da radimo na jačanju zajedničkog i koordinisanog odgovora na nasilje - rekla je Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost povodom obeležavanja Dana sećanja na ubijene žene žrtve nasilja, koji je obeležen 18. maja.

Pucao ženi u glavu

Doktorka umrla posle osam dana

Doktorka Milena Maksimović (35), koju je suprug Vladimir (40) prošlog ponedeljka ranio u glavu, posle osam dana preminula je u KC Kragujevac. Jezivi zločin dogodio se usred noći, dok je Milena spavala. Suprug je potegao pištolj, a posle toga je pobegao. Uhapšen je istog dana, pošto se zabarikadirao u kolima i pretio samoubistvom.

- Moja ćerka je izgubila bitku, lekari su uradili sve što su mogli, ali spasa nije bilo. Mnogo mi je teško - rekao je za Kurir Miroljub Milošević, Milenin otac. On je ranije za medije potvrdio da je njegova ćerka jako loše, kao i da joj je konstatovana moždana smrt.

Komšije iz ulice u kojoj se zločin dogodio juče su bile potresene zbog loših vesti.

- Bili su skladan par, dobra porodica, ljudi fini i pristojni. Zašto je ovo uradio, to samo on zna. Nadali smo se da će se Milena izvući - kažu oni.

Maksimovićeva je, kako smo već pisali, godinama radila kao lekar u Drezdenu. U Srbiju je došla na kraći odmor, a navodno je s decom trebalo da se vrati u Nemačku.

- Milena i Vladimir ranije su podneli papire za spajanje porodice, pošto je on sve vreme bio u Kragujevcu s njihovom decom. Navodno, ona je ovog puta htela sa sobom da povede i mališane, a on je trebalo da dođe kasnije. Očigledno se nije mirio s tim. Čuli smo i da je bio ljubomoran i da je mislio da Milena u Nemačkoj ima drugog muškarca - kaže izvor i dodaje da policija u njenom telefonu nije pronašla nikakve poruke koje bi ukazivale na to da je varala muža. Vladimiru je određen pritvor do 30 dana, a na saslušanju se branio ćutanjem.

Mešala mu se u ljubavni život

Ženi od batina pukla slezina

Zaječarska policija uhapsila je juče meštanina D. J. (49) zbog sumnje da je brutalno pretukao svoju suprugu K. R. (47) i naneo joj povrede opasne po život. Napad na nesrećnu ženu dogodio se tri dana pre prijave, ali ona nije želela da prijavi nasilnog muža policiji, a u bolnicu su je dovela dvojica rođaka.

- Muž je ženu prebio jer mu se "mešala u ljubavni život", odnosno, pravila mu je problem zbog toga što ima ljubavnicu. Žena je primljena u bolnicu u stravičnom stanju, jedva je hodala, savijena od bolova u stomaku, a odmah je utvrđeno da joj je pukla slezina - priča izvor upoznat sa slučajem i dodaje:

- Lekari su u razgovoru sa njom saznali šokantne stvari. Ispričala je da ju je muž krvnički pretukao pre tri dana, da od onda ima bolove koji su postajali sve nesnosniji, ali da nije htela da zove policiju i prijavi ga. Nju je muž udarao i šutirao po celom telu, i pritom je nazivao pogrdnim imenima. K. R. operisana je i život joj je spasen, a lekari su onda pozvali policiju i prijavili nasilnika koji je uhapšen.

Poznanici ove porodice kažu da žena sigurno iz straha nije smela da prijavi muža, kao i da pretpostavljaju da ovo nije prvi put da je tuče.

- Mislila je da će povrede proći, zato nije išla lekaru. Znala je da će lekari, kako im dužnost nalaže, morati da obaveste policiju da je pretučena. Želela je da izbegne da se muž još više razgnevi. Umalo nije umrla zbog svega toga - kaže poznanik.

Porodici iz pakla preti 20 godina

Snaji gasili cigarete po telu i sekli joj dojke, umrla u mukama

Više javno tužilaštvo u Smederevu podiglo je optužnicu protiv supružnika iz Smederevske Palanke, A. A. (33) i E. R. (34), zbog sumnje da su mesecima tukli snaju (17), koja je preminula 30. decembra 2021. Kako je za Kurir potvrđeno iz smederevskog tužilaštva, okrivljenima se na teret stavlja nasilje u porodici u saizvršilaštvu, pri čemu je nastupila smrt oštećene.

- Tokom istrage saslušani su okrivljeni i više svedoka, naložena brojna veštačenja i prikupljeno više drugih dokaza koji na nivou opravdane sumnje ukazuju na to da su okrivljeni počinili krivično delo. Predložili smo da im se produži pritvor. Prvookrivljenom kako ne bi ponovio delo i zbog uznemirenja javnosti, a drugookrivljenoj zbog uznemirenja javnosti - naveli su iz Višeg tužilaštva u Smederevu. Okrivljenima preti zatvorska kazna od 10 godina do 20 godina.

Nesrećna devojka bila je vanbračna supruga maloletnog sina osumnjičenih. Sumnja se da su oni od leta 2021. do 30. decembra iste godine u svom domaćinstvu tukli snaju.

- Svekar i svekrva su maloletnu snaju tukli više puta. Udarali su je rukama i nogama, metalnim cevima, drškom od metle i drugim predmetima. Gasili su joj cigarete po telu i sekli je nožem po grudima i dojkama - priča naš izvor, dodajući da je žrtva bila sva u podlivima i ranama, koji su uzrokovali pojavu opšte anemije.

- Usled svih tih povreda, ona je 30. decembra 2021. umrla - dodao je sagovornik.

Svekar i svekrva su, pošto im je snajka preminula, nadležnima rekli da je pala s merdevina.

- Obdukcija je pokazala da je ona mesecima trpela strašno fizičko zlostavljanje i da se kobnog dana ugušila kada je zbog batina počela da povraća krv - podseća izvor.

Kurir.rs/ J.Ivić - S. Božinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track