KOKAIN JE TREBALO ZAPLENITI U LUCI BAR, A NE U MAGACINU KRSTOVIĆA: Nastavljeno suđenje Budi Banani za šverc preko tone droge
Foto: Youtube prtscr / Dnevne novine Dan

viši sud u podgorici

KOKAIN JE TREBALO ZAPLENITI U LUCI BAR, A NE U MAGACINU KRSTOVIĆA: Nastavljeno suđenje Budi Banani za šverc preko tone droge

Crna Hronika -

U Višem sudu u Podgorici juče je nastavljeno suđenje Budimiru Krstoviću, zvanom Buda Banana i njegovoj ćerki Marini Krstović zbog šverca tone i po kokaina koji je nađen u avgustu prošle godine u jednom selu kod Podgorice.

Na jučerašnjem suđenju, prema navodima Pobjede, odbrana optuženih je zatražila da se kao "nevaljan dokaz iz spisa predmeta izuzme zapisnik o pretresu magacina, vlasništvo optuženih, a u kojem je nađena droga", navodeći da ovo nisu pravni dokazi.

Oni su pojasnili da je za pretres bilo neophodno da se neko zatekne od vlasnika magacina, a što nije bilo u konkretnom slučaju. Osim toga, kako je odbrana primetila, u spornom zapisniku se navodi da je magacin u vlasništvu Marine Krstović, što ne odgovara istini.

budimir krstović
budimir krstovićfoto: Printscreen/Twitter/mup cg, Žana Bojanić/DAN

- Naredba o pretresu magacina glasila je na ime Budimir Krstović, a predata je optuženoj Marini, koja nije vlasnik magacina, niti ima bilo kakve veze sa magacinskim prostorom - kazao je branilac Marine Krstović.

On je dodao da je i policijski službenik koji je učestvovao u pretresu pred sudom saopštio da je naredba za pretres bila predata "čoveku iz magacina“, a kasnije Marini.

nađen kokain
nađen kokainfoto: MUP Crne Gore

- Pretres kontejnera se mogao odraditi i u Luci, a ne u magacinu gde je policija, iz samo njima znanih razloga, ne čekajući da vidi reakciju radnika kada ugledaju drogu, upala. I iz iskaza svedoka policijskih službenika, jasno je da se nije moglo videti i da ni radnici nisu znali da je droga u kontejneru - kazao je advokat odbrane ističući da je "razlika kad nema dokaza i kad je neko nevin“.

Odbrana je navela da su Marina i Budimir Krstović žrtve kraha akcije policije, Višeg državnog tužilaštva i političke igre, kao i da se u svim svetskim i evropskim lukama droga odmah zapleni.

hapšenje marine krstović
hapšenje marine krstovićfoto: Printscreen/Linkedin, Printscreen/Youtube/Dan

- Marina i Budimir Krstović nisu bili na merama tajnog nadzora, bila je špediterska služba pri Luci Bar. Oni sve do momenta dok nadležni nisu otpremili drogu u magacin u Mojanoviće, nisu bili deo istrage. Optužnica navodi da su oni držali u svom magacinu drogu. Nema "njihovog“ magacina, Marina nije vlasnik magacina. Drugo, nema ni "d“ od "držanja droge" jer da bi je držali ona mora biti tu, a nije bila. Nju su dopremili nadležni i na samom istovaru upali. Nisu ni znali šta se u kontejneru nalazi - kazao je branilac Krstovića.

Podsetimo, Budimir i Marina Krstović uhapšeni su nakon što je policija u njihovom magacinu, u zetskom selu Mojanovići nadomak Podgorice, 24. avgusta prošle godine pronašla i zaplenila tonu i po kokaina.

Budo Banana:

Država me žrtvuje

Budimir Krstović juče je u sudnici Višeg suda u Podgorici pozvao predsednika Crne Gore Mila Đukanovića, premijera te zemlje Dritana Abazovića, bivšeg ministra unutrašnjih poslova Crne Gore Sergeja Sekulovića da ponove ranije svoje izjave da njegova kćerka i on nemaju veze sa zaplenjenom drogom.

- Ovoj državi sam uplatio 250 do 300 miliona evra poreza i doprinosa. Nisam ovo zaslužio. Znam da me država žrtvuje. Moja porodica se obratila DEA, gospodinu Eskobaru i predstavnicima OEBS-a, koji su tu i prate ovo suđenje. Siguran sam da policija ima saznanja čija je droga, ali nije smela ili htela da ide dalje - kazao je Krstović.

(Kurir.rs - Pobjeda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track