PAO ČLAN MEĐUNARODNE BANDE KLONERA PLATNIH KARTICA: U Srbiji uhapšen Bugarin, koji je ojadio građane Perua! HITNO IZRUČEN
Foto: MUP Srbije

ekstradicija

PAO ČLAN MEĐUNARODNE BANDE KLONERA PLATNIH KARTICA: U Srbiji uhapšen Bugarin, koji je ojadio građane Perua! HITNO IZRUČEN

Crna Hronika -

Bugarski državljanin Rangelov Julij Julijev uhapšen je u Srbiji po interpolovoj potrenici iz Perua. On se tereti za kloniranje kreditnih i debitnih kartica, tako što je koristio elektoronske uređaje za snimanje lozinki korisnika iz te zemlje.

Kako navodi peruanski portal Caretas, državljanin Bugarske je nekoliko meseci posle hapšenja u Srbiji, izučen Peruu.

- Bugarin Rangelov Julij Julijev se već nalazi na tlu Perua, pod istragom zbog navodnog izvršenja krivičnog dela kompjuterske prevare protiv peruanske države. Bugarin je klonirao kreditne i debitne kartice i postavljao video kamere u bankomate, kako bi dobio tajne kodove korisnika. Pored toga, optužen je da je član međunarodne kriminalne organizacije klonera platnih kartica - navodi ovaj portal.

Bankomati
foto: Shutterstock

- U ponedeljak, 9. maja, izvršena je ekstradicija Bugarina iz Srbije, u kojoj su učestvovali Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo unutrašnjih poslova, pravosuđe, Kancelarija za međunarodnu pravosudnu saradnju i ekstradicije Nacionalnog tužilaštva (OCJIE), sa organima Republike Srbije, kao zamoljene države, i sa organima Kraljevine Holandije, kao države tranzita za ekstradiciju ' objasnili su izvori tamošnjim medijima.

Bugarin Rangelov Julij Julijev je 16. februara 2022. godine uhapšen na teritoriji Srbije, po međunarodnoj poternici koju je raspisao krivični sud u Limi, za krivično gonjenje zbog navodnog izvršenja krivičnog dela kompjuterske prevare na štetu peruanske države.

Novac, Platne Kartice
foto: Shutterstock

Sumnja se da je Bugarin, nakon što je kriminalom stekao veliki novac, iz Perua pobegao u Evropu. Nije poznato da li se sve vreme skrivao u Srbiji ili je odlazio i u rodnu Bugarsku.

- Nije isključeno da je on i na teritorijI Srbije vršio prevare sa platnim karticam - navode izvori.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja