PUCAČ IZ STEFAN BRAUNA SE DVA MESECA KRIO U BANJI: Osumnjičeni ranio šefa obezbeđenja dok je bio u kućnom zatvoru!
Foto: Kurir, Printscreen/Facebook

Novi detalji hapšenja

PUCAČ IZ STEFAN BRAUNA SE DVA MESECA KRIO U BANJI: Osumnjičeni ranio šefa obezbeđenja dok je bio u kućnom zatvoru!

Crna Hronika -

S. V. (22), koji je juče uhapšen u Soko Banji zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u saizvršilaštvu, biće sutra saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Njemu i A. Š., koji je i dalje u bekstvu, na zahtev Višeg javnog tužilaštva u Beogradu određen je pritvor 17. marta i naloženo je raspisivanje poternice.

- U vreme izvršenja krivičnog dela osumnjičeni S. V. je bio na izdržavanju kazne kućnog zatvora od osam meseci zbog neovlašćenog držanja narkotika za ličnu upotrebu. Završeno je i balističko veštačenje i čeka se medicinsko veštačenje povreda oštećenog muškarca - kaže izvor Kurira.

Ranjeni Miro Č.
Ranjeni Miro Č.foto: Printscreen/Facebook

Podsetimo, Miro Č.,šef obezbeđenja beogradskog noćnog kluba "Stefan Braun", teško je ranjen u pucnjavi na ulazu u taj klub u noći između 14. i 15. marta. Odmah je raspisana poternica za S. V. i A. Š., dok su Nikola S., Slavoljub T. i Milica D, uhapšeni nakon incidenta.

- Dan nakon pucnjave su privedeni Slavoljub T. i Nikola S., koji se sumnjiče da su učestvovali u pokušaju ubistva Mira Č. i njima je Viši sud u Beogradu na predlog Višeg javnog tužilaštva tada odredio pritvor do 30 dana. Sa njima je tada privedena i Milica D., osumnjičena da je napadače odvezla sa lica mesta i pomogla im da se sakriju. Za nju, medutim, Sud nije prihvatio predlog za određivanje pritvora - podseća izvor.

Očevici su ispričali da je pokušaju ubistva Mira Č. ispred kluba "Stefan Braun" prethodila tuča u klubu, koja je navodno izbila zbog devojke koja je bila u društvu osumnjičenih za pucnjavu. Navodno, potukle su se dve grupe mladića, odmah je reagovalo obezbeđenje koje je pritrčalo i nasilnike izbacilo napolje. Iako se u početku sumnjalo da je u klub pokušao da se vrati samo jedan od njih, istragom je utvrđeno da su se najverovatnije vratila dvojica osumnjičenih sa pištoljima i ispalili hice u Mira Č. Od osam ispaljenih hitaca, sedam je pogodilo žrtvu u pluća, stomak i nogu - podseća izvor Kurira.

1 / 4 Foto: Kurir

Inače, osumnjičeni A.Š. koji je i dalje u bekstvu navodno je saradnik Veljka Belivuka.

- Radi se o Aleksandru Šćepanoviću. On je, inače, uhapšen tokom velike akcije razbijanja kriminalne grupe Veljka Belivuka, zvanog Velja Nevolja. Kako saznajemo, Šćepanović je u tom slučaju optužen za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i brani se sa slobode - podseća sagovornik.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja