SRPSKI DRŽAVLJANI OSUĐENI U MAĐARSKOJ: Švercovali migrante koji su se umalo pogušili u prikolici
Foto: Carina Srbije

presuda

SRPSKI DRŽAVLJANI OSUĐENI U MAĐARSKOJ: Švercovali migrante koji su se umalo pogušili u prikolici

Crna Hronika -

Dvojica srpskih državljana osuđena su na pet godina zatvora pred sudom u Kečkemetu u Mađarskoj jer su šezdeset ilegalnih migranata krijumčarili u neljudskim uslovima. Njima je izrečena i kazna deportacije i zabrane ulaska na 10 godina.

Kako prenosi portal Baon.hu, migranti su otkriveni u prikolici kamiona, a Srbi su pokušavali da ih prebace u Zapadnu Evropu.

- Šezdeset migranata pronađeno je u neprovetrenom, zatvorenom tovarnom delu kamiona - navode mediji.

Sabole Šarkezi, portparol Tribunala u Kečkemetu naveo je da je događaj otkriven 19. decembra 2019. godine.

- Jedan od muškaraca pokupio je šezdeset ljudi u blizini Kisalasa, pa krenuo za Austriju. Drugi muškarac je išao automobilom ispred kamiona kao svojevrsna prethodnica - saopštio je tužilac.

Prema optužnici, sirijski i avganistanski migranti ušli su u neprovetreni tovarni prostor, gde nije bilo sedišta, vode i hrane, a vrata vozila nisu mogla da se otvore iznutra.

- Kada je kod Kečkemeta počelo da nedostaje vazduha, migranti koji su putovali u nehumanim uslovima počeli su da lupaju u stranice kamiona jer su se gušili. Krijumčari su skrenuli sa autoputa, zaustavili se u drugom gradu i pustili ih napolje, pa pobegli kolima, a ostavili kamion. Policija je uhapsila srpske državljane u Moraholomu.

Presuda nije pravnosnažna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja