01:29

POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK! AKCIJA ZOROM U BG Pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi OVNOM RAZVALJUJU VRATA

vođa kriminalne grupe

KO JE DIMČE KIMOV UHAPŠEN U MASERATIJU: Prvi put pao pre 24 godine, više puta bio na robiji OVO SU DETALJI O NJEMU

Crna Hronika -

Dimče Kimov (46), uhapšen je juče sa kriminalnom grupom u Ralji dok je bio u svom skupocenom vozilu "maserati". "Pao" je sa svojom četvoročlanom kriminalnom grupom u koordinisanoj akciji SBPOK-a zbog narkotika, a odranije, odnosno, još od devedesetih - odlično je poznat policiji.

Inače, njegova kriminalna grupa je već duži vremenski period obavljala krivična dela na teritoriji Beograda, a Kimov je duže vreme praćen i tako je "dolijao". Kako se nezvanično navodi, kod njih je juče nađeno 10 kilograma "skanka".

Hapšenje
foto: MUP Srbije

Pre tri godine, Kimov je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija. Naime, u njegovom "ford fokusu" pronađen je tada i kilogram eksploziva.

Sa Kimovim je tada uhapšena i devojka J. Ž. (29) koja se teretila za krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je kod J. Ž. pronašla paket sa kokainom, a kod Kimova je otkriven paket sa oko 50 grama kokaina. Nakon pretresa stana, policija je zaplenila revolver, još 20 grama kokaina, marihuane, dve vagice i 2.250 evra. Takođe, u vozilima koje je koristio „audi“ i „ford fokus“, pored kilograma eksploziva, pronađena su i dva pištolja.

01:29

POGLEDAJTE KAKO HAPSI SBPOK! AKCIJA ZOROM U BG Pali pripadnici Belivukove grupe, munjevit udar na Karaburmi OVNOM RAZVALJUJU VRATA

Potom, tri puta je hapšen i osuđivan zbog trgovine drogom i dobijao je kazne od jedne do pet godina zatvora.

Prvi put je uhapšen 1998. godine, kada su kod njega pronašli bombu. A onda je 2004. godine završio iza rešetaka zbog podvođenja devojaka i teranja na prostituciju. Potom je 2007. godine uhapšen jer mu je nađeno 600 grama kokaina. Tada je uhapšen zajedno sa Jovicom Radonjićem koji je ubijen 2015. godine na Zvezdari.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track