JOJ, UBIŠE GA! Niškog KIK-BOKSERA likvidirali su iz četvrtog pokušaja u SAČEKUŠI pre osam godina
Foto: Kurir Štampano

IZREŠETAN U 29. GODINI

JOJ, UBIŠE GA! Niškog KIK-BOKSERA likvidirali su iz četvrtog pokušaja u SAČEKUŠI pre osam godina

Crna Hronika -

Ubistvo niškog profesionalnog kik-boksera Miloša Savića, pre osam godina, privuklo je veliku pažnju, pošto je ubijen iz četvrtog pokušaja. Kao razlog se navodi to što je navodno bio član jedne od kriminalnih grupa, koja je prodavala drogu, bavila se zelenašenjem i iznudama.

Miloš, koji je tada imao 29 godina ubijen je 2. juna 2014. godine u 22.25 sati ispred teretane u Nišu. Istragom je otkriveno da je ubica sačekao da Miloš izađe sa treninga, uđe u parkirani beli automobil marke "BMW", beogradske registracije, a zatim u njega ispalio najmanje osam metaka.

Preživeo tri atentata

Miloš M. iz Niša, Savićev dobar prijatelj, -2007. godine pucao mu je u vrat u stanu u Rendgenovoj ulici. - 2010. Posle svađe sa Aleksandrom K. u diskoteci „Studio“ uboden je dvaput nožem u stomak, dok je Aleksandar ranjen u nogu.- 2012. Dok je sedeo u džipu ispred diskoteke „Studio“, iz „audija“ u pokretu na Savića je ispaljen rafal iz „kalašnjikova“. Ubice su pobegle i kasnije zapalile „audi“ u parku Čair. Iako pogođen, Savić je uspeo da se izvuče. Spasen je zahvaljujući brzoj intervenciji lekara.

" Prozori su se zatresli kad je zapucalo, a onda sam čula viku: „Zovite policiju, ubiše ga, jao...“ To je vikao radnik teretane koji je prvi pritrčao do belog BMW u kojem je bilo telo - pričala je tada žena ispod čijeg prozora se dogodilo ubistvo. Iako je imao neprijatelje, Savić nije želeo obezbeđenje.

- Menjao je kola, i BMW u kojem je ubijen je pozajmio. Nikad nije nosio oružje. Nije prihvatio ni savet da uzme obezbeđenje, iako su mnogi hteli besplatno da ga čuvaju - ispričala je tada kroz plač Savićeva prijateljica.

Savićevi poznanici kažu da nije bio loš momak, ali da je rano ostao bez roditelja, pa se odao kriminalu.

Kik-bokser, Miloš Savić
foto: Privatna Arhiva

- Rano je počeo da se bavi nezakonitim poslovima, a poslednjih godina je davao novac pod kamatu. Dobro mu je išlo, uvek je bio pun para, vozio je dobra kola. Posebno su kockari bili njegove redovne mušterije, jer su znali da je Miloš uvek bio spreman da im odobri pozajmicu - rekao nam je jedan od Savićevih poznanika posle ubistva.

Odmah posle atentata, nekih 500 metara dalje u Bulevaru Nemanjića kod zgrade broj 78, zapaljen je automobil marke "audi A6". bugarskih registracionih oznaka. Ubrzo je nezvanično postalo poznato da je zapaljeni prethodno ukraden u Smederevu, iako se u prvi mah verovalo da je taj automobil pripadao ubijenom Saviću, jer je i on vozio isti takav.

Godinu i po dana kasnije, u Bugarskoj je optuženo osam lica za učestvovanje u ubistvu Savića, a uhapšeni su u akciji "Balkanija". Oni se terete da su obezbedili "audi A6", iz koga je pucano.

Kurir.rs/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track