UBIJENI POLICAJAC IZ ZAJEČARA POSTHUMNO ODLIKOVAN, NJEGOV OTAC JEDVA ZADRŽAO SUZE: Ivana Đurđevca usmrtio pomahnitali penzioner!
Foto: Kurir/S.B., Privatna Arhiva

poginuo na dužnosti

UBIJENI POLICAJAC IZ ZAJEČARA POSTHUMNO ODLIKOVAN, NJEGOV OTAC JEDVA ZADRŽAO SUZE: Ivana Đurđevca usmrtio pomahnitali penzioner!

Crna Hronika -

Zaječarskom policajcu Ivanu Đurđevcu (28), koji je nastradao vršeći svoju dužnost, posthimno je uručena medalja za hrabrost koju je Božidar Đurđevac, otac prerano izgubljenog sina, primio jedva zadržavajući suze.

Predsednik SSP Lazar Ranitović je ovom ocu, za njegovog sina, uz reči o junaštvu Ivana, uručio Zlatnu medalju za hrabrost.

Medalja je uručena na svečanosti održavanja Petnaeste Policijade Sindikata srpske policije, koja je ovog vikenda održana na Zlatiboru. Pred oko 15.000 učesnika iz Srbije i njihovih kolega iz Severne Makedoije, Bugarske i Slovenije, kao i pred mnogbrojnom publikom, predsednik SSP Lazar Ranitović, pozvao je na binu Božidara.

Ivanov otac
Ivanov otac foto: Kurir/S.B.

Božidar je dostojanstveno primio priznanje, jedva zadržavajući suze. Uspeo je da kaže samo: ''Veliko hvala''.

Da podsetimo, policajac Ivan Đurđevac je ubijen jednim hicem iz pištolja koji ga je pogodio tačno u grudi, i to dok je obavljao svoj posao. Njega je ubio Dušan Zagorac (76), koji je najpre hicem iz pištolja ubio komšinicu Veru Đekić (62), a zatim i Ivana, koji je sa kolegama došao na intervenciju po pozivu građana. Pošto je usmrtio policajca, Zagorac je izvršio samoubistvo.

Ivan Đurđevac
Ivan Đurđevac foto: Privatna Arhiva

Nezapamćen zločin dogodio se 28. marta uveče u Ulici 7. septembra u Zaječaru. Za počinioca dvostrukog ubistva Dušana Zagorca, kako je Kurir ranije pisao, komšije nisu imale reči hvale.

Ovde je ubijen policajac
Ovde je ubijen policajac foto: Kurir

- Dušan se stalno svađao sa komšijama, prijavljivali su ga nekoliko puta. On je čak komšijama kroz prozor prosipao pomije, a među njima je bila i Vera. Jako je bezobrazan bio. Nije razgovarao ni sa kim, ma nezgodan strašno. Problem sa Verom se napravio još od kad se on doselio ovde 1995. iz Hrvatske i sa majkom kupio stan u zgradi. Dušan je svakodnevno bacao hranu i smeće kroz prozor svog stana. Stalno je smrdelo, još kad ugreje sunce, nismo mogli da prođemo dvorištem. Sva ta hrana bi pretežno završila kod Vere na terasi, jer je njen stan ispod njegovog, i žena je ludela od toga. Zbog toga su se njih dvoje uglavnom preprirali, žena nije htela stalno da čisti tuđe smeće sa svoje terase - pričale su šokirane komšije.

(Kurir.rs - S.B.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja