BJELOGRLIĆ SE DANAS NIJE POJAVIO PRED SUDOM: Trebalo da iznese odbranu za sukob sa Gagom Antonijevićem, on otišao Ljubljanu
Foto: Zorana Jevtić

incident se dogodio na koktelu posle filmskog festivala

BJELOGRLIĆ SE DANAS NIJE POJAVIO PRED SUDOM: Trebalo da iznese odbranu za sukob sa Gagom Antonijevićem, on otišao Ljubljanu

Crna Hronika -

Glavni pretres koji je bio zakazan za danas na kom bi Dragan Bjelogrić izneo svoju odbranu zbog nasilničkog ponašanja prema Predragu Gagi Antonijeviću u avgustu prošle godine, odložen je jer se optuženi nalazi na važnom sastanku u Ljubljani.

Jugoslav Tintor, inače advokat optuženog, rekao je da je sudu 2. juna priložio dokument na kom je naveo da Bjelogrlić na današnji dan kada ima zakazano suđenje, mora prisustvovati važnom sastanku u Ljubljani i kako je njegovo prisustvo neophodno zbog realizacije filma.

- Naš klijent je dobio zakazan termin sastanka 7. juna 2022. i ukazujem da je prisustvo Dragana Bjelogrića neophodno, jer se na tom sastanku dogovara snimanje filma. Raj sastanak je sa slovenskim filmskim direktorom i producentom. Čim sam saznao za ovu činjenicu, odmah sam obavestio sud. Napominjem da Dragan Bjelogrlić do sada nije izbegao ni jedan poziv tužilaštva, kao ni jednu jedinu radnju u vezi slučaja koje mu se stavlja na teret, pa tako molim sud da se glavni pretres odloži - rekao je Tintor.

Takođe, Bjelogrlićev drugi zastupnik Goran Draganić naveo je da se radi o velikom francusko - srpskom projektu.

- Sastanak je u Sloveniji, jer će se tamo snimati film koji je od velikog značaja. Slobodno mogu reći da je u pitanju međunarodni projekat pod nazivom "Lančana reakcija". Sastanak, kao što je rekao i moj kolega Tintor nikako nije mogao biti odložen. Napomenuo bih i da ćemo vam na sledećem glavnom pretresu dostaviti pasoš Dragana Bjelogrića i tada ćete se uveriti da je na današnji dan bio van zemlje - rekao je Draganić.

Sledeće suđenje zakazano je za 19. septembar, kada se očekuje da će optuženi poznati glumac i producent Dragan Bjelogrlić izneti odbranu.

(Kurir.rs/B.T.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja