UZMU LI MI STAN, GOTOVI STE: Zlatan pretio da će sve pobiti ako ostane bez imovine, a pukao kad je Lidija kupila stan sa dečkom
Foto: Društvene Mreže

zločin u vićenci

UZMU LI MI STAN, GOTOVI STE: Zlatan pretio da će sve pobiti ako ostane bez imovine, a pukao kad je Lidija kupila stan sa dečkom

Crna Hronika -

Prijatelji brutalno ubijene Lidije Miljković u Vićenci i dalje su u šoku nakon što je njen bivši muž Zlatan Vasiljević prvo ubio njegovu sadašnju devojku Gabijelu Serano, potom Lidiju, pa izvršio samoubistvo naočigled policajaca na auto-putu.

Zločin se, podsetimo, dogodio u sredu u jutarnjim časovima u Vićenci u Italiji.

- Zlatanu je otac umro bukvalno na rukama na sred ulice kada je on bio u osnovnoj školi - kažu za Kurir prijatelji bivših supružnika i dodaju da mu je to promenilo život.

zlatan i ubijena lidija
zlatan i ubijena lidijafoto: Društvene mreže

- Preživeo je rat, pobegli su iz Bosne, skućili se, ali su izuzetno teško živeli, a on je od 18 godina otišao u Crnu Goru, a potom u Italiju.

Lidiju je upoznao u Italiji i sve je na početku, prema njihovim rečima, bilo dobro i nije bilo naznaka da će se njen život pretvoriti u pakao.

- Sve se promenilo kad su se deca rodila. Voleo je da popije i bio je u tim trenucima nesnosan. Tukao je i nije mario da li su deca tu, zato su ga kad su malo porasla počela da preziru - kažu oni:

brutalno ubistvo lidije miljković ispred firme u kojoj je radila
brutalno ubistvo lidije miljković ispred firme u kojoj je radilafoto: Printscreen/Twitter

- Bio je nezadovoljan koliko ima para i uvek je hteo više. Kada ju je pretukao 2019. deca su bila tu i pokušala su da odbrane majku. Uplašeni i uplakani hteli su samo da im mama preživi, da pobegnu i nikad više ne vide nasilnog oca.

Lidija je živela u strahu i dečko sa kojim je u poslednjih godinu dana bila u emotivnoj vezi dosta joj je pomogao.

- Decu je gledao kao svoju i oni su ga zavoleli i Lidija je imala neki vid sigurnosti. Iako im je Zlatan stalno pretio da ih je sve pobiti i da ih nikada neće ostaviti na miru - kažu oni i dodaju da se Lidija i novi partner znaju osam godina i da su zajedno radili u firmi za ketering njegovog brata u hotelu nadomak Vićence.

Zlatan Vasiljević, Lidija Miljković, Vićenca
foto: Youtube/Local Team

Lidija je, kako navode njeni prijatelji, morala da deli starateljstvo nad decom.

- Kada je pretukao bio je u zatvoru, zatim je izašao i dobio zabranu prilaska. Nakon toga je i ona ukinuta, pa su nadležni konstatovali da je on dobar i da se promenio, kao i da treba da deli starateljstvo sa Lidijom - kažu oni i nastavljaju:

- Deca nisu htela da ga vide i tražili su od majke da ih nikako ne da, a i Lidija je bila uplašena i nije želela da da decu čoveku koji je pretio da će ih ubiti. Tada je poludeo i rekao da ako mu ne da decu da će im svima presuditi. Bolela ga je činjenica i da je Lidija skoro kupila stan sa novim dečkom, a sa druge strane njemu su pretili da će oduzmu stan, jer je bio nezaposlen i nije plaćao dadžbine. Tada je rekao: "Uzmu li mi stan, gotovi ste".

Inače, juče je u Vićenci bio miran protest vezano za ubistvo dve žene. A među okupljenim građanima koji su nosili i transparente bili su Lidijin sin i njen dečko koji su bili u crnini i svo vreme su brisali suze. Držali su se zajedno, zagrljeni.

Podsetimo, Zlatan je u sredu ujutru prvo ubio svoju devojku, pa se vozio sa njenim lešom do Lidijinog posla, kada je došao ispred firme parkirao se i čekao je.

ubijena gabriela
ubijena gabrielafoto: Facebook

Kada je došla nakon što je prethodno ostavila njihovu decu u školi, Zlatan je izrešetao sa nekoliko hitaca, seo u auto i odvezao se. Zlatan i Gabriela nađenji su u kolima na auto-putu.

(Kurir.rs - B. T.)

Bonus video:

00:25

Porodično nasilje u Novom Sadu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track