Desetoro uhapšeno zbog finansijskih malverzacija

Hapšenje

Desetoro uhapšeno zbog finansijskih malverzacija

Crna Hronika -
Svi uhapšeni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti

BEOGRAD - Policija je na području Čačka, Beograda i Kragujevca uhapsila 10 osoba osumnjičenih za finansijske malverzacije neosnovanim dobijanjem i korišćenjem kredita i drugih pogodnosti zloupotrebom službenog položaja, čime su oštetili državni budžet za višemilionske iznose.

Uhapšene su Gorana J. i Dejana S. kao odgovorna lica privrednog društva "Grikon Gogix“ DOO Čačak, Ljubisava M. kao saovlašćeno lice za raspolaganje sredstvima na dinarskom računu istog privrednog društva, zatim Darko V. (1980), kao odgovorno lice privrednog društva "Zomat-Komerc“doo Čačak, Draška M. (1969), kao odgovorno lice privrednog društva "NES SOFT“ DOO Čačak.

Uhapšen je i Andrija S. kao saovlašćeno lice za raspolaganje sredstvima na dinarskom računu privrednog društva "Grikon Gogix“ DOO Čačak, Ivana T. kao odgovorno lice špedicije "SKY BEE“ DOO Beograd, Marko L. koji je bio radnik špedicije, Jovana P. (1979), kao odgovorno lice preduzeća "NEIMAR- 1985“ DOO Kragujevac i Jovan G. iz Zemuna, saopštila je policija.

Svi uhapšeni se sumnjiče da su izvršili više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja i neosnovano dobijanje i korišćenje kredita i drugih pogodnosti.

Policija u saopštenju navodi da su Goran J, Dejan S, Ljubisav M, Draško M, Andrija S, Marko L, Ivan T. i Jovan P. od septembra 2011. godine do januara 2012. godine, organizovali uvoz i carinjenje razne tekstilne robe iz Kine na ime preduzeća "Grikon Gogix“ DOO Čačak i "NES SOFT“ DOO Čačak, u vrednosti od oko 64 miliona dinara.

Zatim su robu prodavali raznim kupcima za gotov novac, neevidentirajući prodaju robe u poslovnoj dokumentaciji preduzeća. Na taj način, osumnjičeni su pribavili korist za sebe u navedenom iznosu.

Takođe, osumnjičeni Darko V, Draško M, Goran J, Dejan S, Ljubisav M, Andrija S. i Jovan G. su od aprila 2009. do decembra 2011. godine, sačinjavanjem neistinitih isprava, kroz simulovane poslovne odnose, prikazivali navodne isplate - povraćaja pozajmica.

Tako su preko tekućih računa "ZOMAT-KOMERC“ DOO Čačak, "Grikon Gogix“ DOO Čačak i "NES SOFT“ DOO Čačak, prisvajili gotov novac u iznosu od oko 20 miliona dinara, oštetivši budžet Republike Srbije za iznos oko devet miliona dinara.

U istom periodu osumnjičeni Goran J, Darko V. i Draško M. su, koristeći se neistinitom poslovnom dokumentacijom, dobili dva subvencionisana kredita Fonda za razvoj, u ukupnom iznosu od oko pet miliona dinara, a zatim prikazujući fiktivne isplate sa tekućih računa preduzeća „NES SOFT“ DOO Čačak i „ZOMAT-KOMERC“ DOO Čačak, prisvojili gotov novac u navedenom iznosu, oštetivši budžet Republike Srbije za isti iznos.

Pripadnici MUP-a Srbije nastavljaju rad na rasvetljavanju svih nezakonitosti u poslovanju navedenih privrednih subjekata i lica, navodi se u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track