DA LI JE MILOVAN UBIJEN IZ "NISKIH POBUDA"? Ubistvo kod Osečine i posle 2 godine pokriveno VELOM TAJNE
Foto: Nemanja Nikolić, Facebook

optužnica 3. put vraćena na dopunu

DA LI JE MILOVAN UBIJEN IZ "NISKIH POBUDA"? Ubistvo kod Osečine i posle 2 godine pokriveno VELOM TAJNE

Crna Hronika -

Viši sud u Valjevu vratio je tužilaštvu u tom gradu optužnicu podignutu protiv Novosađanina Radovana S. (57), osumnjičenog za teško ubistvo Milovana Marinkovića (52) iz sela Gunjaci kod Osečine, na dopunu.

Ovo je, inače, već treći put da vanpretresno sudsko veće vraća optužnicu, kako bi je dopunili novim dokazima.

U ovu nesvakidašnju situaciju se došlo, jer, kako saznaju Novosti, ne postoji nijedan dokaz koji ukazuje da je reč o teškom ubistvu počinjenom iz niskih pobuda kako stoji u optužnici i da tužilaštvo nije dokazalo niske pobude.

To, prema rečima novosadskog advokata Ivana Gvozdenca, branioca Radovana S., potvrđuje navode odbrane da u ovom slučaju nema dela teško ubistvo i da nema niskih pobuda, kao i da odbrana od početka tvrdi da je upravo porodica osumnjičenog Novosađanina žrtva i ta koja je u ovom događaju oštećena.

- Na istom stanovištu je i Viši sud u Valjevu, s obzirom na to da je u samoj odluci, upravo navedeno da kod okrivljenog nema niskih pobuda - predočava Gvozdenac.

Novosađanin Radovan S. se sumnjiči da je 27. septembra 2020. godine došao do kuće žrtve, gde je između njih došlo do žučne rasprave, a onda je iz prostorije u prizemlju, u kojoj su bili sami, odjeknula dva pucnja.

Prema nezvaničnim pričama, koje su se mogle čuti, Milovan je navodno bio opsednut Vesnom S., ženom osumnjičenog, proganjao ju je i uznemiravao. Navodno joj je slao razne, pa i preteće poruke, a takvih sadržaja nisu bili pošteđeni ni članovi njene porodice.

Od zadobijenih povreda Milovan je odmah izdahnuo, a Radovan S. je automobilom otišao iz sela. On je uhapšen u Osečini, gde ga je policija zatekla za volanom automobila "nisan", a pretresom vozila je pronađeno oružje.

Tokom istrage, u Tužilaštvu u Valjevu saslušane su ćerka i supruga ubijenog Marinkovića. Prema nezvaničnim saznanjima, supruga ubijenog Milovana je kazala da je pre nemilog događaja, u njihovu kuću u Gunjacima dolazila policija i da se raspitivala o njenom mužu, navodno zbog nekih pretnji. Obe su kazale da su tog 27. septembra, kada je Radovan S. došao da traži Milovana, bile kod kuće i da su čule pucnje.

Supruga osumnjičenog Novosađanina, Vesna S., tokom istrage nije saslušana. Ona je iskoristila zakonsko pravo da kao privilegovani svedok ne odgovara na pitanja i svedoči.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track