SUD ODBIO DA ODREDI PRITVOR UROŠU ZBOG KRŠENJA ZABRANE PRISUSTVOVANJA UTAKMICAMA: Navijaču preti robija
Foto: Nemanja Nikolić

pustio ga da se brani sa slobode

SUD ODBIO DA ODREDI PRITVOR UROŠU ZBOG KRŠENJA ZABRANE PRISUSTVOVANJA UTAKMICAMA: Navijaču preti robija

Crna Hronika -

Drugi osnovni sud u Beogradu odbio je da na predlog tužilaštva odredi pritvor Urošu K. (28) i pustio ga da se brani sa slobode.

Taj muškarac je prošlog petka pravosnažno osuđen zbog tuče sa navijačima suparničkog kluba 11. maja, a samo 3 dana nakon izricanja presude prekršio je meru zabrane prisustvovanja utakmicama.

Drugo osnovno javno tužilaštvo hitno je reagovalo i podnelo žalbu na rešenje sudije za prethodni postupak pomenutog suda. Tužilaštvo žalbom traži da se preinači rešenje sudije i da se odredi pritvor Urošu K. da ne bi ponovio krivično delo u kratkom vremenskom periodu. Odluka o žalbi, koju treba da donese krivično vanpretresno veće Drugog osnovnog suda očekuje se tek početkom sledeće sedmice.

Podsećamo da je po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, u sredu Drugo osnovno javno tužilaštvo odredilo zadržavanje za Uroša K. jer je prekršio meru bezbednosti - zabrane prisustvovanja određenim sportskim priredbama, koja mu je prošle sedmice izrečena sudskom presudom uz uslovnu kaznu zatvora od godinu i četiri meseca, s rokom provere od tri godine i novčanu kaznu od 50.000 dinara.

On je osuđen na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je zaključio sa VJT u Beogradu, priznavši učešće u tuči navijača koja je usledila nakon utakmice između FK Patrtizan i FK Vojvodina 11. maja u blizini Autokomande u Beogradu. Međutim, Uroš K. je u ponedeljak prisustvovao košarkaškoj utakmici između Crvene Zvezde i Partizana odigranoj u hali "Aleksandar Nikolić", uprkos zabrani prisustvovanja košarkaškim i fudbalskim utakmicama.

Zbog izvršenja novog krivičnog dela, Više javno tužilaštvo će tražiti od suda da opozove uslovnu osudu i navijaču izrekne utvrđenu zatvorsku kaznu od godinu i četiri meseca zatvora.

(Kurir.rs/J.I.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track