KURIR SAZNAJE! PREDAO SE ŠARIĆEV POLICAJAC: Milutin Radovanović spreman da iznese istinu!
Foto: Printscreen

Beograd

KURIR SAZNAJE! PREDAO SE ŠARIĆEV POLICAJAC: Milutin Radovanović spreman da iznese istinu!

Crna Hronika -

Milutin Radovanović, policijski službenik, danas se u pratnji svog branioca dobrovoljno javio Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, koje je protiv njega pokrenulo istragu zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe Darka Šarića.

Podsetimo, Radovanović je izbegao hapšenje u aprilu kada su lisice stavljene Šariću i ostalim osumnjičenima, a danas je sam došao u prostorije tužilaštva. Ovu informaciju za Kurir je potvrdio advokat Vladan Živković, branilac Milutina Radovanović.

Darko Šarić
Darko Šarić foto: Nemanja Nikolić

- Popukovnik policije Milutin Radovanović danas u 11 sati dobrovoljno se javio Tužilaštvu za organizovani kriminal, kako bi bio u mogućnosti da aktivno učestvuje u krivičnom postupku koji je pred ovim tužilaštvom pokrenut u odnosu na njega i kako bi mogao da doprinese utvrđivanju potpune istine u ovom predmetu s obzirom na to da je istina na strani Milutina Radovanovića i da se za odbranu pitanje njegove nevinosti ni jednog trenutka ne dovodi u pitanje - rekao je advokat Živković i dodao:

- Milutin Radovanović će se izjasniti na sve okolnosti naredbe o sprovođenju istrage, ali još važnije, tužilaštvu će biti dostavljeni dokazi koji u potpunosti potvrđuju nevinost Milutina Radovanovića.

Napad na kolegu

Postupak i za prebijanje načelnika

Protiv Dalibora Stojanovića i Milutina Radovanovića se već vodi postupak i pred Prvim osnovnim tužilaštvom zbog sumnje da su u centru Beograda, na Cvetnom trgu, napali i pretukli kolegu, jednog od načelnika u Interpolu.

Podsetimo, policijski službenici Danilo Stojanović i Milutin Radovanović, pobegli su iz Srbije dva sata pre nego što su njihove kolege 14. aprila upale u njihove stanove da ih uhapse. Kako je ranije otrkio izvor Kurira, otkriveno je da su Stojanović i Radovanović pre hapšenja prešli granicu Srbije sa Crnom Gorom.

Dalibor Stojanović uhapšen je u Crnoj Gori 18. aprila i očekuje se da bude izručen Srbiji.

Milutin Radovanović
Milutin Radovanović foto: Printscreen

Podsetimo, kriminalna grupa na čijem je čelu, prema sumnjama tužilaštva, bio Darko Šarić, dovodi se u vezu sa švercom droge, ubistvom Milana Milovca u Ekvadoru 2020. godine, držanjem oružja, izazivanjem opšte opasnosti i zloupotrebom položaja. Među uhapšenima je i policajac Duško Mirković. Policajci se sumnjiče da su se sastajali sa Šarićevim advokatom Dejanom Lazarevićem i odavali mu informacije iz istraga.

(Kurir.rs)

Bonus video:

00:32

DARKO ŠARIĆ PRVI PUT U JAVNOSTI POSLE HAPŠENJA: Oči u oči sa svedokom saradnikom

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track